London snapshots 1; hotelli, British Museum, Buckinghamin Palatsi

Muokkailin toissapäivänä vähän blogin ulkoasua! Halusin siitä kesäisemmän ja oon tähän väkerrykseen jopa aika tyytyväinen, vaikka voi olla että teen vielä pari pientä hienosäätöä 🙂 Kommenttia siitä saa silti antaa, kuulisin teidän mielipiteitä mielelläni!
Mutta, hypätäänpä sitten takaisin Lontoon tunnelmiin, tällä kertaa ihan kameran räpsyjen kera. Lontoosta tuli paljon kivoja kuvia, mutta ajattelin käydä reissua tänne läpi todella perusteellisten matkapostausten sijaan tällaisten snapshottien ja asukuvien avulla, koska ne on itselleni ehkä mielekkämpiä. Snapshot -osia on tulossa kolme, samoin kuin Lontoon asuja, ja toivottavasti jaksatte pysyä mukana haha!

Meidän hotelli oli Point A Hotel Kings Cross St Pancras, eikä oo siitä kyllä mitään pahaa sanottavaa! Saatiin koko reissun ajan hyvää palvelua kun sitä tarvittiin. Huone oli meille just hyvän kokoinen sekä viihtyisä ja siisti. Hintalaatusuhteeltaan loistava ja suosittelen kyllä mielelläni. Ainoa kummallisuus oli vessan ovi, joka oli läpinäkyvä??! 😀 Tai oikeastaan sellaista maitolasia, se näkyy ylläolevassa kuvassa hieman ja siitä tosiaan näki vähän läpi. Hotellissa ei ollut aamupalaa ollenkaan tarjolla, mutta käytiin ihan heti viereisessä pubissa josta sai aamuisin aamupalaakin, joten eipä tuo oikeastaan haitannut. Isoin plussa huippuhyvästä ilmaisesta wifistä!
Sijainniltaankin hotelli oli aika jees, kävellenkin pääsi Oxford Streetille halutessaan mutta isoin etu sijainnissa oli lähellä oleva King’s Crossin metroasema, joka helpotti kulkemista ihan älyttömästi.


Törmättiin tuolla monta kertaa kaduilla oleviin Coca-Colan työntekijöihin, jotka jakoivat näitä söpöjä minizerotölkkejä. Voisko Suomessakin olla, nää pelastais mun elämän!!

Se pakollinen kuva puhelinkopista. Nää puhelinkopit oli aika pettymys, jotenkin aattelin että ne olisivat vähän niin kuin vanhan kulttuurin symboleita, mutta oli ihme että löydettiin yksi edes näin siisti koppi. Ne kaikki haisi ihan hirveältä, monet oli täytetty puoleen väliin asti roskilla ja osassa selkeästi joku piti yösijaa. Yhden kopin vieressä otettiin perinteiset turistikuvat, mutta ne oli ehkä maailman nopeimmat räpsyt kun sitä hajua ei vaan kestänyt, hyi 😀


Buckinghamin palatsi on varmasti yksi suosituimmista nähtävyyksistä. Siellä oli ihmisiä käsittämättömän paljon, vaikka tosiaan mentiin sinne ”vääränä” päivänä, just silloin kun vartijanvaihtoseremoniaa ei järjestetty. Jos oltaisiin osuttu paikalle oikeana päivänä, ei kyllä silti varmasti oltaisi nähty yhtään mitään väenpaljouden takaa. Vinkkinä siis, ottakaa etukäteen selvää minä päivinä seremonia järjestetään ja menkää sinne ajoissa.
Ei jaksettu kovin kauaa tuijottaa liikkumatonta vartijaa, mutta ilman seremoniaakin oli hyvä että käytiin. Onhan toi palatsi tosi vaikuttavan näköinen, kuten monet muutkin nähtävyydet tuolla. 


Kaduilla oli paljon ruokakojuja, joista yhtenä päivänä napattiin Nutellavohveli. Tarjolla oli ihan kaikkea letuista tuoreisiin hedelmiin. Ihastuttiin myös joihinkin katutaiteisiin, ja tää ylläoleva Oxford Streetiltä löytynyt oli mun ehdoton lemppari. Niin söpö ja symppis!

Nämä kuvat on British Museumista, jossa suosittelen kaikkien käyvän vaikkei historia itsessään niin kiinnostaisi. Jotenkin niin hullua miten paljon niin vanhoja esineitä on säästetty ja on säästynyt vuosien saatossa. Tää oli tosi avartava kokemus ja sai ajattelemaan joitakin asioita ihan uusiksi. Oli myös tietyllä tapaa tosi huippua nähdä juttuja, joista on nähnyt kuvia lukion tai yläasteen historian kirjoissa 😀
British Museumissa saisi helposti kulumaan päivänkin, mutta me oltiin aika nopeita ja kierrettiin parissa kolmessa tunnissa 3/4 museosta. Museo on kaiken lisäksi ilmainenkin, joten suosittelen todellakin käymään.

Viime lauantain asu
Waiting for summer

Kommentoi