Oma tyyli

Kaikki lempivaatteeni yhdessä asussa

Kuvat © Emilia
Olettekin varmaan jo kuulleet lempivaatteeni-haasteesta? Kyseessä on Eetin haaste, josta voit lukea lisää täältä. Lyhyesti kampanja ja haaste pyrkii tekemään pikamuodista historiaa ja sen avulla suomalaisia herätellään kestävään muotiin. Kampanjalla pyritään saamaan ihmiset arvostamaan vaatteita ja käyttämään niitä, vaikkei se olisikaan enää sesongin pikamuodin mukaista.


Mulle pikamuoti on aina ollut suuri houkutus ja iso haaste, ja se on yksi syy miksi haluan haastaa itseäni täällä blogissa. Haluan päästä yli pikamuodin houkutuksista ja kehittyä järkevämpänä kuluttajana. Tästä huolimatta mä käytän hyvin usein lempivaatteeni loppuun, ihan kirjaimellisesti. Viimeisimpänä kulutin puhki tässä postauksessa näkyvän sinisen takin sekä samassa postauksessa näkyneet tennarit kuluvat varmaan seuraavaksi kirjaimellisesti puhki.

Tämä kuvien asu koostuu mun lempivaatteistani. En edes tajunnut sitä, kuin vasta kuvia editoidessani. Lempivaatteeni-kampanjassa tarkoitus on ylistää vanhempia vaatteita, ja siksi mietin voinko tämän asun yhteydessä ottaa osaa kampanjaan. Näistä vaatteista nimittäin yksikään ei ole järin vanha. Päätin silti osallistua juuri näillä vaatteilla, sillä en keksinyt mitkä muut olisivat olleet suosikkejani viimeisen puolen vuoden aikana. Sellaisia turvavaatteita kuin nämä ja uskon näiden kestävän lempivaatteina hyvin pitkään.


Se täydellinen neule

Aloitetaan tuosta neuleesta, joka on uusin tulokas. Sillä on ikää vasta kuukausi, ostin sen nimittäin helmikuun alussa. Olin etsinyt pitkään täydellistä ruskeaa neuletta korkealla kauluksella ja tammikuun vietin ”älä osta mitään uutta” -kuukautta, jolloin ostopäätös siirtyi helmikuulle. Etsin vastaavaa toki myös käytettynä, mutta tuloksetta. Tämä neule on tässä jo kuukauden aikana pelastanut niin monet asukriisit, että ette uskokaan. Välillä hävettää, kuinka usein tämä löytyykään mun päältä, vaikkei siinä olekaan mitään hävettävää.

Tämä myös symboloi hyvin mun muita neuleita; ne varsinkin ovat sellaisia vaatekappaleita jotka mä käytän lähes aina loppuun. Käytän neuleita niin paljon, että edes nukanpoisto ei lopulta auta. Uskon tämän klassisen ruskean neuleen olevan pitkäaikainen vaatekaveri. Se on nimittäin malliltaan ja sävyltään hyvin klassinen ja sopii mainiosti syksyyn, mutta miksi ei myös näin alkukevääseen? Alkukeväällä kesäiset sävyt alkavat vallata trendimaailman, mutta se ei estä mua käyttämästä tätä neuletta.


Tekonahkalegginsit

Toinen varsinainen lempivaate on nuo tekonahkalegginsit. Ne tosin ovat lähes kaksi vuotta vanhat, ja sopivat siksi hyvin tähän kampanjaan. Ne ovat myös oikeat asukriisin pelastajat. Käytin näitä superpaljon Englannissa aikanaan ja myös viime syksynä. Suosikkiyhdistelmä onkin nämä pidemmän flanellipaidan kanssa mutta tykkään myös kovasti näiden ja vihreän neuletunikan yhdistelmästä. Nämä leggarit sopivat ihan loistavasti arkeen, mutta myös juhlavampiin tilaisuuksiin kuten synttäreille, uudenvuodenjuhliin ja kaverien kanssa istuskeluun. Nämä ovat älyttömän rennot ja siksi ne ovat nousseet jo kauan sitten lempivaatteeksi.

Nahka on yleensä syksyisin iso trendi, mutta koska nämä legginsit ovat myös sopivan ohuet, tykkään käyttää näitä keväisin ja jopa kesäisin. En olisi koskaan uskonut näistä muodostuvan niin monikäyttöiset ja jokaiseen vuodenaikaan sopivat.


Lempilaukku

Haha, yllättyikö joku että lempilaukkuni on tuo ihana vaaleanpunainen Louis Vuittonin Pochette Metis? Kyseinen laukku on näkynyt niin usein mun asukuvissa (tässä, tässä ja tässä), että tosissani mietin usein kehtaako sitä nyt ottaa taas asukuviin 😀 Ja oon huomannut että tuo on yksi häiritsevimmistä ajatuksista varsinkin blogimaailmassa, koska miksi sama vaate/asuste ei saisi näkyä usein blogissa? Tuota ajattelutapaa yritän jatkuvasti murtaa itseltänikin, joten sori, tätä laukkua tulette näkemään jatkossakin paljon!

takki TED BAKER
neule &OTHER STORIES
tekonahkalegginsit H&M
ylipolvensaappaat TOPSHOP
laukku LOUIS VUITTON
kaulakoru TED BAKER


Lempivaatteeni-kampanja – mikä on sun lempivaate?
×××

Tiesithän että voit seurata blogia myös tykkäämällä Facebookissa?


Lue myös

8 faktaa minusta - Hello Indiedays!
Näitä vaatteita en saa enää ostaa - Mitä jää ostoslistalle?

Leave a Reply