Kuinka selvitä syksyn stressaavimmasta viikosta?

id-2

Kuinka selvitä syksyn stressaavimmasta viikosta?
Kivaa torstai-iltaa ♡ Mun piti palailla blogin pariin jo viimeistään eilen, mutta nyt mennään taas mun syksyn kiireisintä ja stressaavinta viikkoa. Kyseessä on meidän vuoden isoin kampanja, jota ollaan työstetty jo useampia viikkoja ja jopa kuukausia, ja nyt se kaikki huipentuu tällä viikolla. Mä tykkään kovasti paneutua tällä tavalla yhteen asiaan ja antaa sille kaikkeni, ja tykkään myös kovasti itse tapahtumapäivistä. Mutta kaikesta siitä kivasta huolimatta on pakko sanoa, että onneksi tämä rutistus on vain kaksi kertaa vuodessa haha 😀

Alunperin mun piti postailla tänään yhdestä asusta, mutta sitten tästä viikosta tulikin mieleeni tämän päivän aihe. Mulla on näitä samoja kampanjarutistuksia tämän kerran jälkeen kolme takana, joten ehkä jotain pientä kokemusta tällaisesta viikosta selviämiseen on karttunut. Tässä siis mun vinkit, kuinka selvitä syksyn stressaavimmasta viikosta.

Kuinka selvitä syksyn stressaavimmasta viikosta?

✓ Asennoidu ja valmistaudu

Pohjustus on lähes joka asiassa tärkeä seikka, eikä painostavista viikoista selviäminen ole poikkeus. Asennoidu oikein hyvällä fiiliksellä ja valmistaudu viikkoon kunnolla. Nuku hyvin, rentoudu ja vietä omaa aikaa juuri ennen viikon alkua. Tee myös viikkoa varten kaikki taustatyö, ja mäkin pyrin saamaan kaikki toimistohommat jotakuinkin valmiiksi ennen tätä viikkoa, jotta niille ei tarvitsisi urhata aikaa tällä viikolla.

✓ Salli itsellesi helpoin reitti

Tee arkijutuista helpompaa ja lähes huomaamatonta. Jos ulkona syöminen tuntuu helpottavan, tee se. Jos tuntuu että haluat syödä roskaruokaa, tee se. Jos et jaksa urheilla, se on täysin ok. Jos et jaksa pitää kotia tiptop-järjestyksessä, salli se. Jos tekee mieli karkkia, syö sitä. Mikään ei kaadu siihen, jos elämäntavat ovat hetkellisesti retuperällä ja armollisuus itseään kohtaan helpottaa todella paljon.

✓ Juo paljon vettä

Pidä huolta kehostasi ja muista kosteuttaa itseäsi sisäisesti. Vesi on paras janojuoma ja se tekee keholle niin paljon hyvää. Vaikka muut elämäntavat menisivät hetkellisesti retuperälle, veden juonti on helpoin ja simppelein juttu pitää niistä edes vähän kiinni.

✓ Suunnittele hyvin

Mä teen tällä viikolla joka päivä töistä lähtiessäni pienen muistilistan seuraavan päivän tärkeimmistä to do -jutuista. Kun olen kirjoittanut ne alas, ajatukset selkeytyy ja osaan priorisoida seuraavana päivänä ne tärkeimmät tehtävät asiat.

✓ Käytä mukavia vaatteita

Pieni, mutta kuitenkin suuri asia 😀 Kun on keskellä todella kiireistä ja stressaavaa viikkoa, vaatteet ja asut on melkeinpä viimeinen asia mitä ehtii ajatella. Muutenkin jos on koko päivän tai viikon menossa, mahdollisimman mukavat ja rennot vaatteet on parasta mitä maailmassa on. Mulla on tällä viikolla ollut pelkkiä rönttävaatteita haha.

✓ Älä ahnehdi muuta tekemistä

Mä olen suosiolla jättänyt kaiken muun tekemisen pois tältä viikolta, esimerkiksi myös kaveritreffit sun muut. Tekemistä ei saa ahnehtia, sillä se ajaa sut vaan palamaan loppuun. Esimerkiksi oikeat kaverit kyllä ymmärtävät ja kestävät yhden viikon ilman sinua.

✓ Anna täysi fokus

Keskity kyseiseen viikkoon tai tehtävään täysillä. Omistaudu ja antaudu sille täysin. Kun kaiken muun pyyhkii mielestä pois, yksi iso asia ei tunnu niin raskaalta kuin jos mielessä pyörisi monta eri aiheen asiaa.

✓ Palkitse itsesi

Ota joka päivälle pieni palkinto itsellesi. Mun palkinto oli esimerkiksi eilen vaniljasodatölkki ja tänään ostin suklaata. Palkinnon ei tarvitse olla iso, vaan pieni hyvän mielen juttu riittää.

✓ Keskity unen laatuun

Tärkein jaksamisen elementti on ehdottomasti uni, ja varsinkin unen laatu. Kiireisenä ja stressaavana viikkona nukkumiselle kannattaa varata ainakin tunti lisää per päivä, toinenkin tunti jos on mahdollista. Unen laatua kannattaa parantaa viileällä makuuhuoneella, eli ikkuna kannattaa pitää päivän auki ja makkarin ovi kiinni. Makuuhuoneesta on myös hyvä tehdä mahdollisimman pimeä ja vaihtaa sänkyyn ennen viikon alkua puhtaat ja laadukkaat lakanat.
Tässä siis mun vinkit siihen, kuinka selvitä syksyn stressaavimmasta viikosta. Nämä ovat pieniä juttuja, jotka oikeasti merkkaavat paljon. Näitä voi myös soveltaa esimerkiksi koeviikkoon, syksyn kirjoituksiin tai muuhun stressaavaan viikkoon omissa töissä ja toivon, että näistä vinkeistä on edes jollekulle apua.Kuinka selvitä syksyn stressaavimmasta viikosta? Mitkä ovat sun vinkit?
×××

Mun menoa töissä voit seurata parhaiten Instagramissa!


Lue myös

Syystrendit tweed ja ruudut - 3 syksyistä asukokonaisuutta Sokokselta
Syksyinen ruska-asu auringonkukkien keskellä

Kommentoi