Kuinka koirat sopeutuivat uuteen kotiin?

id kuinka koirat ovat sopeutuneet uuteen kotiin

Muuttoaiheisia postauksia suunnitellessani mieleen nousi myös kertoa teille siitä, kuinka Misha ja Winston ovat kotiutuneet. Muutto koiran kanssa on varmasti monelle tuttu aihe tai edessä oleva juttu. Kaikkia se ei ehkä jännitä, mutta monia varmasti mietityttää ja moni haluaa kuulla muiden kokemuksia siitä, kuinka koirat sopeutuivat uuteen kotiin. Erityisesti silloin, jos kyseessä on pentu tai tavallista herkempi koira, ja siksi ajattelin jakaa kuulumisia meiltä tämän aiheen tiimoilta.

Lähtötilanne

Mishahan on hermoiltaan varsin kylmäpäinen eikä pienestä hätkähdä. Misha on muuttojen suhteen jo kokenut konkari eikä mua muutot tai vastaavat elämänmuutokset huoleta tippaakaan ton mun pakkiparin kanssa. Se on niin luottotyyppi, joka sopeutuu uuteen ympäristöön helposti ja luottaa täysin mun läsnäoloon.

Enemmän mä sitten jännitinkin Winstonin puolesta. Winstonhan on nyt noin puolitoistavuotias, eli käytännössä pentu vielä. Ikänsä lisäksi Winstonin luonne huoletti, sillä tämä taas on täysin päinvastainen kuin Misha. Winstonin on vaikea sopeutua uusiin ympäristöihin, ja vanhat hoodit sekä tutut rutiinit on sille elintärkeitä. Se reagoi muutoksiin rajustikin ja on muutenkin tavallista herkempi, vilkkaampi ja valppaampi koira. Winston ei myöskään koskaan ollut muuttanut, jossei kennelistä hakua lasketa.

Kuinka koirat sopeutuivat uuteen kotiin

Kuitenkin, muutto sujui kokonaisuudessaan yllättävän hyvin! Jonkin verran tosin mun arvelut osuivat oikeaan, mutta onneksi vähemmän kuin osasin odottaa. Kumpikaan koirista ei oikeastaan häiriintynyt yhtään tavaroiden pakkailusta ja muuttolaatikoista. Itse muuttopäivänä Winston oli melkoisen pyörällä päästään, kun tavaraa kannettiin ulos ja ihmisiä ramppasi ees taas. Koirat hain uuteen kotiin vasta viimeisenä, mutta täälläkään ei laatikkomeri ja jätesäkit onneksi haitanneet suuremmin.


Se, mitä eniten pelkäsin tapahtuvan osui tosin oikeaan. Winston nimittäin otti ensimmäisten kahden viikon aikana takapakkia sisäsiisteyteen. Se taitaa olla aika yleistä, erityisesti pienillä koirilla, mutta sitäkin ärsyttävämpää. Muutamia ylläreitä löysin parin päivän välein, mutta onneksi ne on nyt takana päin (koputan puuta). Muutoin hauvat ovat tuntuneet kotiutuneen tänne hyvin ja ne ovat ottaneet tämän paikan kodikseen. Winston on yhä valppaampi ja haukkuherkempi kuin aiemmin, mutta odotan positiivisin mielin senkin tasoittumista ajan kanssa. Ja eihän mulla toki ole täällä tv:tä tai edes väliovea, mitkä vähän vaimentaisivat rapusta tulevia ääniä kun ne saavat Winstonin välillä tolaltaan. Ehkä telkkarin taustahälinä voisi jopa auttaa, ainakin haluan ajatella niin.

Ulkona kummatkin koirista ovat valppaampia ja haukkuherkempiä, mikä kai sinäänsä on ihan luonnollista. Uudet ympäristöt, uudet naapurikoirat ja valtavasti uusia hajuja. Vieressä on myös työmaita, joiden kolina hämmentää koiria välillä ulkosalla. Ollaan kuitenkin löydetty paljon uusia kivoja lenkkipolkuja ja reittejä, ja ollaan nautittu uusista seuduista paljon.


Mun kohdalla koko muutto koirien kanssa meni siis yllättävän positiivisesti ja mielestäni kokonaisuudessaan hyvin. Takapakkeihin sisäsiisteyden suhteen osasin varautua, ja sitä suosittelen muillekin, joilla on edessä muutto koiran kanssa. Erityisesti, jos kyseessä on yhtään samantyyppinen tapaus kuin tuo mun Winston. Toki omalla kohdallani koiria on varmasti helpottanut se, että teen kotoa töitä ja tietysti mun läsnäolo rauhoittaa ja auttaa sopeutumisessa uuteen.Minkälaisia kokemuksia sulla on koiran kanssa muuttamisesta?
×××

Muista seurata mua myös Instagramissa!


Lue myös

Kevään meikkitrendit 2020 ja IsaDoran uutuuksia
Päivän asu: Inspiraationa Blair Waldorf

Kommentoi