Ensimmäisiä kokemuksia Airbnb-majoituksesta

Kerroin täällä nopeasti ohimennen siitä, että pääsiäisenä oltiin ensimmäistä kertaa Airbnb-majoituksessa ja että voisin kertoa siitä omassa postauksessaankin jos lukijoita kiinnostaa. Tämän idean tällaiseen postaukseen sain Saaralta. Tämä idea saisikin yllättävän paljon kannatusta, joten tässä nyt mun ensimmäisiä kokemuksia Airbnb-majoituksesta.

Airbnb tarkoittaa siis sitä, että yksityishenkilö vuokraa asuntonsa tai huoneistonsa muille majoitustarkoitukseen. Airbnb:n virallisiin sivuihin voit tutustua täällä.

 

Mainittakoon alkuun, että mulla ei ollut mitään tietoa ennen paikalle saapumista millaisessa paikassa majoituttaisiin. Se olikin mulle oikeastaan ihan sama, koska reissun tarkoitus oli kuitenkin muu kuin majoituksessa oleminen. Kunhan oli sänky ja katto pään päällä, se oli mulle itselleni tärkeintä. Jälkeenpäin kuitenkin etsin tuon meidän majoituksen netistä, koska halusin katsoa mitä siellä oikein oli luvattu. Kuvat olivat kyllä ihan todenmukaisia, samoin kuin huoneiston muut tiedot. Mutta jep, paljon oli jätetty poiskin.

Asunto oli iso, hyvällä sijainnilla ja sisustus oli perus siisti, ja esimerkiksi keittiövarustus oli moderni. Silti huomattiin hyvin pian pieniä miinuksia, joista syntyikin loppujen lopuksi iso keko. Monet asunnon ovenkahvojen ruuveista oli irti, ja esimerkiksi vessan ovea kiinni laittaessa piti aina pelätä ettei kahva jää käteen koska se oli vain yhdellä ruuvilla enää kiinni 😀 Sama juttu oli vessan lukossa, ja päätettiinkin sitten varmuuden vuoksi olla käyttämättä lukkoa ollenkaan.

 

Tämän lisäksi esimerkiksi meidän makuuhuoneen valokatkaisijasta puuttui se katkaisijaosa 😀 Se toikin sitten kivasti haastetta valojen kytkemiseen päälle ja pois. Ikkunoiden kaihtimetkaan eivät kaikissa huoneissa toimineet ja katosta oli pari lautaa hiukan irrallaan. Vessassa oli oven karmit irti ja saatiin pelätä koska ne putoaa päähän hahah. Esillä oli myös joidenkin lasten kuvia, joka ei siis ole mikään vika, mutta tuli siinä vähän hassu fiilis kun itse en ainakaan haluaisi omia tai lasteni kuvia esille kun majoittumaan tulee ihan ventovieraita tyyppejä.

Joka tapauksessa meidän reissu oli onnistunut ja tosiaan nämä ovat aika pieniä vikoja, joille lähinnä naurettiin. Silti olen sitä mieltä, että tällaisista vioista olisi tosi fiksua ilmoittaa etukäteen, koska kaikki tämä tuli meille täytenä yllätyksenä. Oikealla asenteella tästä kuitenkin selvittiin ja ainakin saatiin meidän majoituksesta paljon naurunaihetta.

 

Tämä oli siis mun ensimmäinen Airbnb-kokemus, mutta nyt heti osaan sanoa vinkiksi, että muistakaa huumori ja rento asenne jos olette majoittumassa Airbnb-tyylillä. Itsekin voisin siis tämän jälkeenkin harkita vastaavaa uudelleen majoitusvaihtoehdoksi ja suosittelen sitä kyllä muillekin, jos vain osaat varautua kaikkeen.

 

Onko sulla kokemuksia Airbnb-majoituksesta?

 


×××
Muista seurata mua myös Instagramissa @ellileppiniemi!

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

 

Lue myös

Päiväreissu Tallinnaan bloggaajaporukalla
Asukuvat Tallinnan pikkukadulla

Kommentoi