Kiikunlähde – Todellinen Winter Wonderland

Kiikunlähde – Todellinen Winter WonderlandKiikunlähde on ollut mun näe ja koe -listalla jo hyvin, hyvin pitkään. Vihdoin hieman yli kuukausi sitten otettiin hyvän ystäväni kanssa auto alle ja suunnattiin kohti Hollolaa. Suomessahan meillä on oikeus nauttia monista lähteistä. Mun kotikulmilla on kaksi luonnonlähdettä ja toisella niistä käytiin jo ala-asteella. Myös meidän Lapin mökillä juomavesi haetaan purolähteestä. Mä olen aina pitänyt lähteitä pieninä luonnon ihmeinä ja sitähän ne tosiaan ovatkin.Ihmeellinen Kiikunlähde

Kuulin jo vuosia sitten Kiikunlähteestä, joka taitaa olla ainoa Suomen kirkas lähde (korjatkaa ihmeessä jos olen väärässä!). Se on kuvista näyttänyt uskomattoman kauniilta, kun vesi on turkoosia, aivan kuin etelän lomakohteissa. Siellä olen halunnut päästä käymään jo kauan ja odotin reissulta tosi paljon. Muutamathan ovat olleet pettyneitä, varsinkin siitepölykauden aikana kun lähde ei olekaan kirkas vaan siitepölyn peitossa.
Meille kokemus ei kuitenkaan ollut pettymys! Lähde oli juuri niin kaunis kuin olin kuvitellutkin. Useimmat käyvät lähteellä kesällä, mutta tämä meidän talvireissun ajoitus olikin juuri loistava, sillä tuon kauniimpia Winter Wonderland -maisemia en ole koskaan ennen nähnyt. Lähteen vesi oli uskomattoman kirkasta ja sen läpi näki suoraan pohjaan. Päivä oli täydellinen talvipäivä, auringonpaisteella ja muutamilla pakkasasteilla. Tuolla oli käsittämättömän hiljaista ja mieli todellakin lepäsi.


Päiväreissuja kotimaassa

Toisinaan sitä unohtaa, kuinka kaunis Suomi onkaan. Mun veri vetää jatkuvasti maailmalle; päällä on krooninen matkakuume ja muuttaisin mielelläni ulkomaille. Silti rakastan Suomea ja olen aina rakastanut. Suomen luonto on aina ollut mulle rakas ja olen pitänyt Suomea kauniina maana, mutta välillä siitä täytyy muistuttaa itseään konkreettisesti.

Mulla on tosiaan puhelimessa näe ja koe -lista, johon olen listannut paikkoja Suomesta, joissa haluan ehdottomasti käydä. Pienikin reissu ihan vaan kotimaassa voi olla juuri se tarvittava irtiotto arjesta. Eikä siihen aina tarvita edes reissua yön yli, ja varsinkin sen suhteen mulla on vielä tekemistä omien mielikuvien kanssa 😀 Päiväreissuja pitäisi ehdottomasti harrastaa useamminkin! Kannustan myös reissailemaan talvellakin, kun tuntuu että useimmille kesä on se päiväreissujen ja roadtrippien aikaa. Talvella osa kohteista on nimittäin juuri upeimmillaan!


Mikä on sun lempikohde Suomessa?
×××

Liityithän jo lukijaksi Bloglovinin tai Blogit.fi -sivun kautta? ♡


Lue myös

Lookfantastic Beauty Box helmikuu 2019: Romance edition
8 faktaa minusta - Hello Indiedays!

Kommentoi