Joulufaktoja minusta

Jokaisella meistä on omanlaiset jouluperinteet ja tavat viettää joulua, ja oon jo jonkun aikaa kirjoitellut ylös faktoja mun joulunvietosta. Oon joskus aiemminkin maininnut että mulla on tosi oudot ruokailutottumukset ja se saattaa näkyä tässäkin vähän… 😀 Sofia muuten ehti tehdä samantyyppisen postauksen viime viikolla, ja suosittelen käymään lukemassa senkin täältä

× Joulutortuissa mitkä mä syön on aina omenahilloa. Ei luumua kiitos, hyi. Tänä vuonna tarkoitus olisi myös testata vihreät kuulat -torttuja, niistä mä voisin tykätä!
× Mun lempparijoululauluja ovat Joulumaa, Lapsuusjoulut ja Tule meille jouluksi.
× Mä en oikeastaan tykkää perinteisestä jouluruuasta, eikä jouluruoka oo ollut mulle koskaan joulun kohokohta. Paitsi sillä tavalla, että se on ihana fiilis kokoontua kaikki yhdessä pöydän ääreen.

× En tiedä löytyykö muiden joulupöydistä lohta, mutta se on silti mun lempparijouluruoka ♡
× Jouluaatto ei ala ilman joulurauhan julistusta!
× Joulupäivä on mulle myös sellainen rentoutumisen ja rauhoittumisen päivä. Vaikka usein sanotaan että se on vuoden paras päivä mennä baariin, niin mulle se on ehdoton ei silloin 😀

× Mä en ole joulukinkun fani. Syön sitä joka vuosi vähän, mutta oikeasti tosi vähän. Meillä on aina kinkun lisäksi pöydässä myös kalkkuna, ja sitä mä rakastan.
× Joululahjojen antaminen on oikeasti niin paljon kivempaa kuin lahjojen saaminen. Mä rakastan ostaa lahjoja ja paketoida niitä, vaikken siinä mikään mestari olekaan. Tykkään myös tehdä paketeista tosi nättejä ja saatan pohtia tosi paljonkin minkälaiset paketit tekisin 😀
× Oon siitä onnellisessa asemassa, että mulla on itseäni paljon nuorempia serkkuja joiden kanssa myös vietetään osa jouluista ja silloin saadaan joulupukki kylään haha!

× Mun jouluihin kuuluu aamu-/päiväsauna.
× Lasken itseni ehkä jopa ateistiksi, mutta silti rakastan joulukirkkoa ja haluan käydä siellä aina ihan ehdottomasti.
× Oon viettänyt joulun kaksi kertaa elämäni aikana Lapissa. Ensimmäisellä kerralla olin aika pieni mutta se oli silti yksi mun elämän parhaimmista jouluista, ja toisella kerralla kaipasin vaan ihan älyttömästi kotiin 😀

× Jouluruuan jälkkäritkään eivät innosta mua. Suklaa, piparit ja joulutortut vaan ja ainostaan, ei muita hahah.
× Jouluaattona meillä aina pukeudutaan nätisti, jopa juhlamekkoihin ja pukuihin, ja joulupäivänä chillaillaan rennoissa neuleissa ja höntsyissä.
× Oon tosi huono toivomaan lahjoja. Tai kyllähän mä kaikkea aina haluan, mutta oikeastaan poikaystävä on nykyään ainoa kenelle osaan sanoa konkreettiset toiveet kun ”osataan” toivoa saman arvoisia lahjoja. Muuten mun toiveet on lähinnä aina tosi kalliita juttuja, jolloin mieluiten ostan ne myös itse.

× Edelliseen lisäten, tänä vuonna mun isoin toive vaan on se Suomessa vietetty joulu kokonaisuudessaan. Ja se, että saataisiin valkea joulu.
× Mulla on nykyään aikalailla kahden tyylisiä jouluja vanhempien eron vuoksi, ja tänä vuonna tiedossa on se perinteikkäämpi ja ”isompi”.
× Tähän perinteiseen jouluun kuuluu se, että aattoaamuna käydään hakemassa joulukuusi omasta metsästä ja koristellaan se. Koristelun aikana tai jälkeen katsotaan Turun joulurauhan julistus, jonka jälkeen syödään joulupuuro. Tällainen aattoaamu on yksi parhaista jutuista koko joulussa.
× Joulussa tärkeintä mulle on läheiset ihmiset ja se yhdessäolo ♡ Mitä enemmän läheisiä on ympärillä, sen parempi.

Oliko tässä mitään outoja juttuja sun mielestä? 😀 Tai samaistuitko johonkin? Ja hei, tänään mulla on tasan viikko ennen kuin lennän Suomeen joulunviettoon!

×××
Muista myös osallistua karkkilaatikon arvontaan täällä!

Lue myös

2. adventtiarvonta: Itsenäisyyspäivä ulkomailla
Talven lookbook

Kommentoi