Herätysvalo: Auttaako se oikeasti?

Me ostettiin vihdoin herätysvalo muutama viikko sitten. Tällaisesta olen haaveillut jo vuosia, mutta ei vaan oltu saatu aikaiseksi. Jotenkin aina vähän epäilin, että auttaako se muka oikeasti ja herätyskello muutenkin on sellainen tuote, jota ei saa aikaiseksi ostaa vaikka se olisikin helposti saatavilla. Lupailinkin aiemmin täällä kertoa myöhemmin tästä, eli mitä oon tykännyt herätysvalosta?

 

Lähtötilanne ja odotukset

Mullahan on tosiaan ollut pieniä uniongelmia stressin vuoksi, varsinkin viime kesänä. Saatoin stressin vuoksi painaa yli viikon viiden tunnin unilla per yö, ja sitten väsymyksen viedessä voiton nukahtelin minne milloinkin jo alkuillasta. Nukuin siis todella epätasaisesti, ja olin jatkuvasti joko unenpuutteen tilassa tai sitten sain yhtäkkiä ”liikaa” unta, joka sai vaan väsymään enemmän. Kumpikaan näistä ei ole terveellinen tila, ja hetkeksi pääsinkin tästä kierteestä pois loppukesällä.

Vaihdossa taas unirytmi oli vähän niin ja näin, mutta unta aloin saamaan vihdoin tarpeeksi. Paluu Suomeen ja erittäin kiireisen arjen rytmiin pelotti mua etukäteen tosi paljon, sillä pelkäsin että valun takaisin siihen samaan kuin kesällä. Yksi mun isoimmista ongelmista on herääminen, ja voin valehtelematta nukkua kymmenien herätysten ohi. Ja tämä on se, mihin koin että herätysvalosta voisi olla apua. Herätysten ohinukkumisessa ja torkuttamisessahan syvä uni katkeaa ensimmäisten herätysten aikana, jonka jälkeen uni ei edes hyödytä sua vaikka et jaksakaan nousta. Jos heräisin paremmin ja tarkemmin just silloin kun täytyy, ehkä uni pysyy tarpeeksi syvänä heräämiseen asti. Ja ehkä tämä taas toisi hyvän rytmin myös iltoihin ja pystyisin menemään aiemmin nukkumaankin.

 

Mikä ihmeen herätysvalo?

Me siis käytiin ostamassa Verkkokaupasta Philipsin herätysvalo, ja otettiin vaan se halvin ja hintaa oli tosiaan noin 60 euroa. Philipsin herätysvalo lupaa vähentää stressiä ja helpottaa aamujen herätyksiä, tekemällä heräämisestä luonnollisemman. Se lupaa herättää miellyttävästi, jolloin huonotuulisuus vähenee ja olo tuntuu levänneemmältä. Kellossa valo alkaa kirkastua hiljalleen puoli tuntia ennen asetettua herätystä, ja sitten herättää aika tavallisella herätysäänellä. Valoasetuksia on kymmenen, joten voit säätää itsellesi sopivan kirkkauden ja kellossa on myös torkkutoiminto.

Kello oli helppo asentaa ja opittiin käyttämäänkin sitä tosi nopeasti. Yksi miinus on herätysaikojen muuttaminen vain yhdellä plus- ja yhdellä miinus-nappulalla, ja jos herätysaika muuttuu paljon, saa niillä kelata aika pitkään. Kuitenkin muuten ollaan oltu tyytyväisiä! Ensimmäiset aamut heräsin tosi hyvin jopa jo ennen herätystä, mutta totta kai keho tottuu valoärsykkeeseen todella nopeasti eikä noin käy tietenkään enää. Me myös ostettiin tämä ehkä vähän huonoon aikaan, kun kesällä tästä tuskin on sen suurempaa hyötyä mutta ensi syksynä sitten taas. Mä en ole käyttänyt herätysvalon torkkua ollenkaan, vaan pidän aina myös puhelimen herätyksiä päällä.

 

Toimiiko se oikeasti?

Olen silti kokenut tästä olevan mulle hyötyä. Puhelimen herätykset alkavat soimaan kymmenen minuuttia herätysvalon hälytyksen jälkeen, ja siitä eteenpäin viiden minuutin välein. En enää herää herätysvalon hälytykseen kunnolla, sillä se on aika hento ääni, mutta valon kirkastuminen hiljalleen sekä päälle jääminen on auttanut paljon. Nykyään mä nousen heti ensimmäisen tai toisen puhelimen hälytyksen jälkeen, mikä on siis ihan mieletön parannus vanhaan! Herääminen tuntuu helpommalta, kun valo on ehtinyt vähän valmistella kehoa uuteen päivään vaikken tuohon pelkkään valoon herääkään.

Ollaan toki kaikki erilaisia, eikä tämä välttämättä toimi kaikilla, mutta mä voin suositella herätysvaloa jos teillä on ongelmia heräämisen kanssa! Liikoja ei kuitenkaan kannata odottaa, mutta puhelimen herätykset yhdistettynä tähän on ollut mulle tosi toimiva yhdistelmä. Vielä pitäisi onnistua saamaan nukkumaanmenorutiini tarkemmaksi ja aikaisemmaksi, jotta selviän tästä superkiireisestä keväästä.

 

Onko sulla herätysvalo? Jos on, mitä oot tykännyt?

 


×××
Tykkää blogista myös Facebookissa!

 

Lue myös

Uusi kirpputori Tampereella + arvonta!
Pinkkiä, leveät lahkeet ja ylipolvensaappaat samassa asussa?!

Kommentoi