Finlayson Art Area: Katutaidetta Tampereella

Vaikka mä en olekaan asunut Tampereella vielä muutamaa vuotta kauempaa, on mulla täällä jo selkeät lempparipaikat. Yksi niistä on ehdottomasti Finlaysonin alue, ja siitä mä olen tykännyt tosi paljon jo ennen Tampereelle muuttoa. Ihastelin tuota aluetta nimittäin aina kun ajettiin Tampereelle elokuviin haha!

 

Finlaysonin alueessa on vaan se joku oma tunnelmansa. Vanhat tiilirakennukset, mukulakivet, pienet kujat ja just sopiva pieni ihmishälinä. Siellä on vaan hyvä olla, ja Finlaysonin alue saa aina hymyn mun huulille. Erityisen kaunis tuo alue on kesällä ilta-auringossa tai talvella jouluvalojen loisteessa. Tuollaisina hetkinä ja aikoina tuntuu jopa vähän siltä, ettei olisi Suomessa tai Tampereella ollenkaan.

 

Kesäisin Finlaysonin alueelle kuoriutuu ihana Finlayson Art Area. Mä rakastan niin paljon noita kauniita katumaalauksia, ja ne tuovat mun mielestä ihan oman säväyksensä tuohon tunnelmalliseen alueeseen. Jotenkin vaan nuo kaikki ihanat pastellisävyt sopivat tuonne noiden rakennusten keskelle älyttömän hyvin. Ja miten taitavia näiden maalaajat ovatkaan! Viime viikonloppuna olikin tuon Art Arean avajaiset tälle kesälle ja sunnuntai-iltana päätettiin mekin käydä katsomassa mitä uusia maalauksia tänä vuonna oli keksitty.

 

Ja tässä teille nyt tosiaan setti kuvia tuolta. Eikö näytäkin suloiselta? Mun omia suosikkeja olivat edelleen elefantit, joita oli tällä kertaa vähemmän, mutta monessa eri värissä! Keltaiset ja violetit nousivat niistä mun lemppareiksi. Norsujen lisäksi tykkäsin tosi paljon noista vihreistä kasveista ja siitä, kuinka paljon tuolla oli tällä kertaa käytetty vaaleanlilaa ja laventelia.

 

Tuolla tuli tosiaan otettua parit asukuvat viime kesänä, ja myös nämä asukuvat otettiin tuolla. Tuolloin katumaalaukset eivät tosin olleet vielä valmiit, vaan tuo kuja oli vain vaaleansininen kuten postauksen kuvista näkyy. Nyt vaaleansinisen pohjavärin päällä on hauskoja olioita tuomassa lisää väriä kaupunkimaisemaan.

 

Jos joku ulkopaikkakuntalainen on tulossa Tampereelle, Finlayson Art Area on yksi niistä paikoista, jossa suosittelen ehdottomasti käymään. Tuolla tulee nimittäin itsekin varmasti käytyä tänä kesänä useampaankin kertaan ihastelemassa tuota taidetta ja totta kai ottamassa kuvia. Välillä sitä vaan vähän havahtuu, että kyllä tämä meidän kaupunki vaan on niin ihana, kaunis ja suloinen, ja sellainen hetki mulla oli tosiaan viime sunnuntaina tuolla käydessämme. Taidealueella on myös mukana muitakin upeita näyttelyitä, ja voit lukea niistä lisää täältä.

 

Onko Finlayson Art Area sulle jo tuttu?

 


×××
Muista ottaa seurantaan myös mun Instagram @ellileppiniemi!

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Kukkakuosia ylä- ja alaosassa: Asu Kukkaisviikkojen kunniaksi
× Tampere saa tänään oman Finnkinon Scape-salin!
× Millainen on uusi kauppakeskus Ratina Tampereella mun silmin + vip-avajaiset
 

Lue myös

Pastels everywhere: Rento pastelliasu ja suloinen pastellitalo
Punaiset kengät asun väripilkkuna + sopiiko huivi vain pitkähiuksisille?

Kommentoi