Elämä pitkien ja lyhyiden hiusten kanssa

Nyt on menty lyhyillä hiuksilla jo jonkun aikaa, joten voitaisiin palata hiusaiheeseen! Kokosin tähän huomioita, joita oon tehnyt hiusten lyhyeksi leikkaamisen jälkeen. Kyseessä ei ole siis plussia ja miinuksia, vaan ihan vain tilanteita joita oon kohdannut. Vaikka mun mielestä pitkät ja varsinkin pitkät ja paksut hiukset näyttää aivan upeilta, en ole itse haikaillut pitkien hiusten perään. Jotenkin tuntuu että nämä lyhyet sopii mulle paremmin kun mulla on kuitenkin kohtalaisen ohuet hiukset.

 SHAMPOON MÄÄRÄ 
Pitkien hiusten kanssa jouduin välillä lisäämään shampoota, kun otin sitä aluksi liian vähän. Ja nyt lyhyillä hiuksilla sitä tulee poikkeuksetta liikaa, mutta täällä Englannissa kovan veden takia se taitaakin olla vain hyvä juttu.
 PONNARI 
Siis tää on lyhyillä niin surkuhupaisa 😀 Pitkillä hiuksilla sai helposti nätin poninhännän jos hiukset tuntuivat likaisilta ja erityisesti öisin pidin hiuksia kiinni helppouden vuoksi. Nyt näillä lyhyillä saan aikaiseksi vain pienen tötterön, johon en edes välttämättä onnistu saamaan kaikkia hiuksia, vaan osa jää roikkumaan yksinään ja mulle tulee vaan itsestäni mieleen Jager hahah.

 HIUSTEN KUIVAAMINEN 
Pitkiä hiuksia kuivattelin aina pyyhkeellä painellen ja hiusten kuivumisessa kesti aika pitkään, vaikka tiedän että se oli kuitenkin lyhyt aika verrattuna siihen että olisi paksu tukka. Nyt lyhyillä voin vain pyöritellä päätäni ja tadaa, hiukset kuivuvat ihan älyttömän nopeasti.
 HIUSTEN KIHARTAMINEN 
Pitkillä hiuksilla mulla oli tietty rutiini hiusten kihartamiseen. Lämposuojan jälkeen laitoin hiukset tosi korkealle ponnarille ja kiharsin hiukset ponnarista kolmessa osassa. Näin sain aikaan nätit kiharat, jotka alkoivat toivotusti vasta alempaa hiuksista joka musta näyttää luonnollisemmalta. Nyt lyhyillä ei oo mitään saumaa tähän, juurikin sen takia ettei näitä saa samanlaiselle ponnarille vaikka alkuun kuvittelin kihartamisen olevan nyt helpompaa.

 TAIPUMINEN 
Mullahan on luonnostaan ihan piikkisuora tukka, enkä oo oikeastaan koskaan käyttänyt suoristusrautaa. Nyt kuitenkin lyhyellä tukalla mun hiukset saattavat alkaa taipua latvoista ulospäin jos ne märkänä sattuvat jäämään mun olkapäiden päälle.
 HUIVIT JA TAKIT 
Pitkällä tukalla hiukset jäivät aina takin kaulusten ja huivien alle, ja lyhyillä ne ei tietenkään edes ylety sinne alle.

 KAMPAUKSET 
En ole vielä juurikaan kokeillut eri kampauksia näihin lyhyisiin hiuksiin, mutta voin vaan kuvitella miltä esimerkiksi letit näyttää tässä 😀 Jos siis tähän edes saa mitenkään aikaiseksi lettejä haha. Pitkillä hiuksilla tosiaan voi loihtia mitä kauniimpia kampauksia, mutta lyhyt vaatii sitten useimmiten lisäkettä mukaan.

 MALLISSA PYSYMINEN 
Pitkät hiukset usein pysyvät pidempään sen näköisinä kuin toivot, koska yleensä hiuksista halutaan vieläkin pidemmät tai ainakaan se lisäpituus ei haittaa. Lyhyissä kuitenkin on se ongelma, että kun leikkaat ne siihen pituuteen kuin haluat, menee vain hetki kun hiukset ovat kasvaneet siitä yli. Mun hiukset leikattiin lyhyiksi syyskuussa, mutta nyt jo nämä tarvitsisivat leikkausta kun ne ovat kasvaneet mallista ulos ihan täysin. Yritän tässä siis sanoa, että lyhyissä mallin pituus on usein tarkempi ja vaatii siksi leikkuuta useammin.
 PIPO 
Pipo näyttää mun mielestä paaaaljon paremmalta pitkien hiusten kanssa. Kun testasin pipoa ekaa kertaa lyhyiden hiusten kanssa, hiuksia piti myös asetella sinne pipon alle tosi tarkasti.

Tosiaan, mun hiukset ovat jo kasvaneet tosi paljon ja haluaisin pätkäistä näistä muutaman sentin pois. Samalla tuo hillitön tyvikasvu pitäisi saada kuriin. Täytyykin alkaa tutkia taas kampaamoita ja sitten pohtia sinnittelenkö Suomeen asti vai käynkö parturissa täällä.

Onko teillä muilla ollut samanlaisia kokemuksia? 🙂

×××
Halusin valita tähän sellaiset kuvat, missä hiukset ovat tavallaan pääosassa, mutta nyt julkaisuhetkellä mua alkoi naurattaa nämä kuvat niin paljon, koska katselen melkein jokaisessa maahan. Elli mitä sä etsit sieltä??😂

Lue myös

Näe itsesi eri tavoin
Black (pink) Friday ostokset

Kommentoi