Cambridge

Mun on pakko sanoa tähän alkuun kiitos teille eilisestä. Eilinen postaus sai paaaaljon positiivisemman vastaanoton kuin mitä odotin, ja sain vain yhden negatiivisen kommentin (mun eka negatiivinen anonyymi hahah), sillä en miellä eriäviä mielipiteitä negatiivisiksi kun ne esitettiin fiksusti.
Haluaisin kuitenkin vielä tarkentaa, että musta siis ei ole huono juttu linkata omaa blogiaan kirjoittamansa kommentin perään. Tykkään itsekin käydä tsekkaamassa kommentoijien blogeja, mutta joskus siitä paistaa läpi ehkä väärät tarkoitusperät. Mua ei siis myöskään tosiaan haittaa lyhyet kommentit, sillä jokainen kommentti on tärkeä, mutta omista lyhyistä kommenteistani haluan jättää oman linkin varmuuden vuoksi pois. Tarkennan vielä hiukan sitäkin, että epäaktiivinen lukija, jolla on oma blogi ei ole mun mielestä automaattisesti lukijoiden kalastelija, koska tiedän ettei kaikilla vain ole tapana kommentoida. Nää on niin vaikeita juttuja selittää, mutta onneksi mun teksti ymmärrettiin oikeasti tosi hyvin oikein, ja oon tosi iloinen siitä 🙂

Sitten siirrytään siihen Cambridgeen. Cambridgen reissu oli mun ensimmäinen täällä toimivan opiskelijamatkajärjestön matka johon osallistuin. Tehtiin se päätös lähteä mukaan ihan viime tipassa ja taidettiinkin saada liput ihan viimeisten joukossa. Suurin osa näistä reissuista onkin loppuunmyytyjä. Bussimatka kesti aika kauan, mutta oli täysin sen arvoinen!


Meillä oli paikan päällä paljon vapaa-aikaa, mutta myös järjestetty kierros oppaan kanssa. Ja se oli tosi hyvä juttu, sillä opas kertoi meille paljon juttuja mistä ei muuten oltaisi varmasti kuultu mitään. Cambridge on siis tunnettu yliopistokaupunkina ja kaupunki on lähinnä kokonaan ”kampusaluetta”. Cambridgen yliopisto Englannin toiseksi vanhin yliopisto, heti Oxfordin jälkeen ja se pitää sisällään monta eri collegea. Itseasiassa Cambridgen yliopisto on jopa syntynyt Oxfordin yliopistosta, josta pakeni oppilaita Cambridgeen protestanttien murhien jälkeen ja he perustivat oman sinne yliopiston.


Cambridge ja Oxford kilpailevatkin nykyään paljon keskenään ja ilmeisesti Englannin parhaan yliopiston titteli vaihtuu näiden välillä joka vuosi. Ylläolevassa kuvassa näkyy punt-veneitä, jotka ovat iso juttu molemmissa paikoissa ja oxfordilaiset ja cambridgeläiset tunnistaakin eri tyylistä työntää tuota venettä eteenpäin. Oxfordissa kuski on veneen etuosassa ja Cambridgen alueella aina takaosassa, ja tästä kuulemma jaksetaan aina väitellä kumpi on oikea ja parempi tapa 😀


Cambridgen rakennukset on niin upeita! Ne kaikki huokuvat vanhuutta, mutta ne ovat ihan mielettömän vaikuttavan ja upean näköisiä. Me nähtiin tuolla Mathematical Bridge, The Anchor -pubi, King’s Collegen kappeli, Cambridgen kauppatori, Newtonin puu ja ostettiin mukaan myös Fitzbilliesin kuuluisat pullat.


Opas kertoi, että yliopistosta liikkuu paljon valeita, ja mm. Newtonin puu ja Matemaattinen silta ovat yksiä niistä. Newton ei keksinyt painovoimaa putoavasta omenasta eikä tämän postauksen viimeisessä kuvassa näkyvä puu ole oikeasti se kyseinen omenapuu, vaikkakin kasvaa täysin samassa kohdassa. Matemaattista siltaa ei ole myöskään rakennettu ilman pultteja ja muttereita, vaikka niin kerrotaankin.


Me ei päästy käymään oikein missään sisällä, sillä tuolla oli samana päivänä valmistujaispäivä. Se ei mua kuitenkaan haitannut ollenkaan, vaan mun mielestä oli tosi siistiä nähdä vastavalmistuneita kaavuissaan ja professoreita akateemisissa puvuissaan. Kyllähän siinä alkoi miettiä, kuinka mahtavaa olisi joskus opiskella itse tuolla. Ja ilmeisesti opiskelu ei ole juurikaan sen kalliimpaa kuin muissa Englannin yliopistoissa, mutta sun vaan täytyy olla tosi nero läpäistäksesi pääsykokeet 😀


Cambridgen reissu oli siis mulle tosi mielenkiintoinen ja upea kokemus. Myös Oxfordissa haluaisin käydä, mutta ainakin tällainen vastaava valmiiksi järjestetty reissu sinne suoraan täältä Southamptonista on jo mennyt aiemmin. Ehkä täytyy sitten koittaa järjestellä sinne ihan omatoiminen retki?

Miltä Cambridge vaikuttaa kuvien perusteella? 🙂


×××
Larisa muuten kuvasi tältäkin reissulta 360° videon, näet sen täältä 🙂

Lue myös

Mikä ärsyttää bloggaajissa ja blogimaailmassa?
Vertailussa Better than sex -ripsivärit

Kommentoi