Brighton

Eilisen talviasu-postauksen jälkeen onkin sitten hyvä palata aurinkoisempiin kuviin ja tunnelmiin 😀 Me käytiin siis Brightonissa päiväreissulla vielä ennen joulua, mutta en silloin ehtinyt millään kirjoittelemaan teille siitä. Välistä on muitakin pienempiä reissuja jäänyt, mutta toivottavasti jaksatte lukea Englanti-juttuja myös sitten sen jälkeen kun olen palannut Suomeen haha.


No joo, mutta tosiaan se Brighton! Olin kuullut siitä etukäteen kahta mielipidettä, joko sitä rakastettiin tai sitten siitä ei tykätty, eikä oikein mitään sieltä välistä. Mun mielestä Brighton kuitenkin osoittautui todella suloiseksi paikaksi, jossa olisin viihtynyt helposti pidempäänkin! Meiltä Southamptonista tuonne kesti junalla muistaakseni hiukan yli puolitoista tuntia. Brightonissa käytiin heti ensimmäisenä syömässä ja sitten pyörittiin aika kauan tuolla rannikolla. Mä rakastan merta, ja muutenkin kaikkia vesistöjä, niin tuota maisemaa oli kyllä ihana katsoa. Musta oli jotenkin ihanaa että tuolla rannalla oli paljon ihmisiä vuodenaikaan nähden ihan vaan nauttimassa elämästä.


Rannikolla on myös Brighton Pier, joka on siis käytännössä ihan valtava pelisali joka sijaitsee laiturilla 😀 Se on täynnä kaikkia vanhoja ja uusia pelejä, niin pelikoneita kuin simulaattoreitakin. Pelisalin jälkeen käveltiin kuitenkin laituria vielä eteenpäin, ja sieltä löydettiin kaikkia söpöjä pieniä kojuja (joista suurin osa oli silti kiinni) ja niiden jälkeen löydettiin laiturin päästä pieni huvipuistokin.


Rannalta jatkettiin sitten matkaa keskustaan päin ja ihasteltiin maisemia. Siellä oli niin paljon kaikkia älyttömän suloisia pastellisia taloja! Toki ne ovat aika yleisiä Englannissa muutenkin, mutta tuolla niitä tuntui olevan erityisen paljon. Katutaidettakin oli joka puolella, ja ne talojen seinien maalaukset olivat todella upeita. Keskustassa käytiin muuten myös tosi symppiksessä donitsi-kahvilassa nimeltä Dum Dum!

Yllä oleva kuva on The Royal Pavilionista, jonka pihassa käytiin aika nopsasti. Olihan toikin nyt todella vaikuttavan näköinen rakennus! Paremmalla ajalla olisi kiva käydä ihan sisälläkin.

Ja koska oltiin tuolla pari viikkoa ennen joulua, joulukoristeita oli todella paljon. Ja Brightonissa oli todella nätit koristeet, tarpeeksi hillityt mutta silti kauniit.


Tästä viimeisestä kuvasta tuli mun mielestä tosi hieno! En todellakaan tiedä, mitkä suihkulentokoneet tai vastaavat siellä lenteli, mutta tuo rasti toi tavalliseen maisemakuvaan mun mielestä vähän lisää sitä jotain. Tuo korkea tolppa tuossa vasemmassa laidassa on muuten British Airways i360, sellainen näköalatorni, joka näkyy paremmin postauksen ensimmäisessä kuvassa. Olisin niin halunnut käydä tuolla, mutta se on kuulemma aika kallista, joten jätettiin se välistä.
Mutta tosiaan, tuolla olisi ihana käydä uudelleenkin vähän pidemmällä reissulla. Oletko sä käynyt koskaan Brightonissa?

×××
Liity lukijaksi nyt myös Blogit.fi -sivun kautta! 🙂

Lue myös

Talven univormu
Nousussa & laskussa

Kommentoi