Bloggaaja, erottuuko blogisi tarpeeksi?

Yhteistyössä Zoner Oy
Blogeja on olemassa nykyään ihan valtava määrä ja luku vain kasvaa päivittäin. Bloggaajat kokevat jatkuvasti yhä suurempaa painetta siitä, että kiinnostaako omat tekstit lukijoita ja kuinka erottua niistä kaikista muista toinen toistaan upeammista blogeista. Yksilöllisyys on joukosta erottumisessa erittäin tärkeässä roolissa, mutta miten sä voit olla yksilöllisempi?

Mun yksi helpoimmista vinkeistä muista erottumiseen on oma domain. En usko olevani ainoa, jota ärsyttää iänikuiset blogspot -päätteet blogien osoitteissa. Pääte pidentää osoitetta hirveästi ja se saattaa aiheuttaa mielikuvia, jotka eivät ole toivottuja. Siksi listasin domainin hyviä puolia seuraavaksi;
+ Lyhyys. Blogin linkki mahtuu selkeämmin esimerkiksi Instagramin bioon ja muihin vastaaviin.
+ Helpompi muistaa. Vaikka pääte on aina kaikilla sama, se pidentää osoitetta eikä lukija muista mitä osoitteessa olikaan ennen päätettä.
+ Blogi on selkeämmin juuri sinun. Vaikutat enemmän yksilöltä, eikä kukaan ”omista” sinua.
+ Erottuvuus. Sinut huomataan helpommin kun osoitteesi on jotain muuta kuin blogspot tai lily.
+ Ammattimaisuus. Oma domain antaa paljon ammattimaisemman kuvan, vaikka et olisikaan ammattibloggaaja tai et edes pyrkisi siihen.
+ Lukijoiden luottamus. Omalla domainilla varustetut blogit herättävät enemmän luottamusta ja tuntuvat lukijasta uskottavammilta.
+ Yksilöllisyys. Jos sulla on oma domain, siinä on tasan kaksi samaa asiaa kuin mulla; http://www -alku ja lopun fi, com, net tai vastaava pääte. Kaikki siinä välissä on täysin yksilöllistä, eikä kenelläkään voi olla täysin samaa osoitetta kuin sinulla. Yhtäläisyyksiä muiden osoitteisiin on siis vähemmän ja mahdollinen sekaannus kahden blogin välillä on myös pienempi.

Mä sain blogilleni domainin Zonerilta. Zoner Oy on vuonna 2005 perustettu suomalainen yritys, joka tarjoaa kattavasti web hosting -palveluita. Valikoimasta siis löytyy sähköpostipalveluita, webhotelleja, virtuaalipalvelimia ja verkkotunnuspalvelu. Mä sain alkuun valita domainin, ja pohdin hetken com ja fi -päätteiden välillä, mutta loppujen lopuksi päädyin fi -päätteeseen, koska se sopii paremmin mun nimeen. Domainia päätettäessä mulle myös kerrottiin näiden välillä olevasta erosta, whois suojauksesta. Tämä whois suojaus on siis saatavilla vain com -päätteisiin ja se käytännössä suojaa domainin omistajan tiedot. Lue whois suojauksesta lisää täältä.

Päädyin tosiaan kuitenkin fi -päätteeseen ihan vaan sillä perusteella, kumpi kuulosti paremmalta. Domain varattiin mulle nopeasti ja sain tosi selkeät step-by-step ohjeet osoitteen ja Bloggerin yhdistämiseen. Yhdistämisessä meni vain vähän aikaa, vaikkakin yhdessä kohdassa piti odottaa muutama tunti tietojen aktivoitumista. Ja nyt mulla on oma domain jee! Mä olin myös älyttömän tyytyväinen saamaani palveluun, koska mulle vastattiin tosi nopeasti ja aina sain vastauksen kysymyksiini. Homma laitettiin alulle heti ja ohjeet oli pettämättömät, joten iso suositus Zonerille.
Onko sulla ollut suunnitelmissa hankkia oma domain?

×××
Ja hei, oma domain heillä on älyttömän halpa. En hyödy uusien verkkotunnusten tilaajista mitään, mutta haluan silti vinkata että Zonerilla on kaiken lisäksi tällä hetkellä käynnissä kampanja ensimmäisestä tilausjaksosta puoleen hintaan! Kanssabloggaajat, tässä on siis aika lyömätön tilaisuus teille ;D
Punaisen ihon pelastajat
Hiukan söpömpi kamera

Kommentoi