Best Nine – Tarinat viime vuoden tykätyimpien kuvien takaa

id best nine


Hei ja ihanaa torstaita ♡ Usein vuodenvaihteen aikoihin oon tehnyt postauksen alkaneen vuoden suunnitelmista, tavoitteista ja toiveista, mutta tänä vuonna aion jättää sen väliin. Vuodelle 2021 mulla ei nimittäin ole mitään suurempia suunnitelmia tai tavoitteita, vaan oon viime aikoina halunnut keskittyä enemmänkin pienten aikavälien tavoitteisiin. Pieniin askeliin kohti isompia tavoitteita ja siksi koko vuoden suunnitelmia onkin tosi haastava listata.

Ajattelin sen sijaan käyttää vielä yhden postauksen viime vuotta muistellen, kun bongasin kivan postausidean Diinalta ja Inkalta. En koonnut Instagramiin Best Nine -postausta, sillä se olisi täyttynyt vain arvonta- ja kilpailukuvista, joten koen että mun on helpompi kasata tykätyimmät kuvani tänne blogiin. Samalla haluan päästää teidät lähemmäs kulissien taakse jakamalla tarinat näiden kyseisten Best Nine -kuvien kuvaushetkeltä, koska joskus aiemminkin on tullut jaettua tarinoita Instagram-kuvien takaa ja niistä on tykätty kovasti 🙂

9. Koronasynttärit

Yhdeksänneksi eniten tykkäyksiä viime vuonna sai mun synttärikuvat 🙂 Tuolloin taisi olla koronakevään rajoitusten huippu meneillään, tai muistan miten piti vaan jaksaa pysytellä kotona. Siitä syystä en voinut tietenkään viettää synttäreitäkään, vaikka itseasiassa mulla oli suunnitelmia isoistakin juhlista. Päätin kuitenkin vähän nostattaa fiilistä nappaamalla nämä kuvat yksin kotona. Sainpahan edes laittautua 😀

Katso julkaisu tästä.

8. Kukkaismaski

Tämä on itseasiassa yksi mun omista suosikeista viime vuodelta. Halusin toteuttaa ajankohtaisen, mutta luovan kuvan ja mielessä pyöri idea kukkaiskasvomaskista. Valmiinahan tällaisia ei löydy mistään, joten kävin ostamassa askarteluliikkeestä paperisia pieniä koristekukkia jotka sitten teippasin kaksipuoleisella teipillä kertakäyttöiseen kasvomaskiin. Lopputulos oli tosi kiva!

Katso julkaisu tästä.

7. Juhannus

Seitsemänneksi eniten tykkäyksiä keräsi juhannuskuvien kokoelma. Kasasin kuvakaruselliin räpsyjä meidän juhannuksen vietosta ja tästä kokonaisuudesta tulee itsellekin aina tosi hyvä mieli. Juhannus oli kaikin puolin ihana ja se tunnelma välittyy hyvin noista kuvistakin. Harvemmin mun kohdalla tällaiset täysin lifestyle-julkaisut kerää paljoakaan tykkäyksiä, mutta tää oli iso poikkeus.

Katso julkaisu tästä.

6. Sama spotti, eri vuodenaika

Syksyllä ruskan aikaan oltiin Tampereen keskustassa räpsimässä asukuvia ja silmiin osui Frenckellin aukion kirsikankukkapuut. Keväällä ne ovat tietysti upean vaaleanpunaisia ja todellinen nähtävyys, mutta itse hoksasin ne myös syksyllä vasta nyt ensimmäistä kertaa. Miten olenkaan missannut ne aina ennen! Puut hehkuivat oranssinpunaisena. Tämä julkaisu on itseasiassa karuselli, kun toiseksi kuvaksi lisäsin tismalleen samanlaisen kuvan samasta kohdasta keväältä. Syksyn ja kevään välille syntyi ihana kontrasti ja kuvapari osoittaa ihanasti erilaisten vuodenaikojen ihanuuden.

Tuo kuvauspäivä oli muuten superlämmin, vaikka oltiinkin jo kohtuu pitkällä syksyssä. Muistan että meinasin paahtua tuolla asulla, vaikkei mitään paksua vaatetta ollutkaan päällä 😀

Katso julkaisu tästä.

5. Ruskareissu Lapissa

Viidenneksi eniten tykkäyksiä keräsi tämä meidän yhteiskuva 🙂 Tykkään tästä itsekin ihan superisti! Oltiin Lapissa meidän omalla mökillä ensimmäistä kertaa yhdessä ja kaksin. Tämäkin on itseasiassa kuvakaruselli ja ideana oli Instagram vs. reality, kun toisessa kuvassa mua roikotetaan olalla miten sattuu 😀 Kuva otettiin itselaukaisimella ja kameranjalalla, ja mä ohjaan kameraa puhelimen välityksellä pitäen puhelinta tuolla takana piilossa.

Katso julkaisu tästä.

4. Kirsikankukkapuut

Neljänneksi tykätyin kuva oli keväinen kuva kirsikankukkapuiden kanssa. Puut olivat juuri puhjenneet kukkaan ja ajateltiin mennä mestoille vähän katsomaan josko kuvia jo saisi, ja näyttihän siellä jo hyvältä. Tämä kuva napattiin mun puhelimella sarjakuvauksella, kun heiluttelin helmaa täydellisen kuvan toivossa 😀 Tuolloin oli muuten tosi kylmä, etenkin siis tolla vaatetuksella. Taas näitä kun mulla on tietty visio asusta enkä voi kelin vuoksi joustaa, heh…

Katso julkaisu tästä.

3. Kukkatoppi

Tämä oli ensimmäisiä luovemman Instagram-tyylini kuvia ja tää on yksi omistakin lemppareista. Tuollaista luonnon kukkatoppia näkyi keväällä Instassa tosi paljon, eli erilaisia kukkia tungettiin housuihin niin, että kukkakimppu näyttää topilta. Mäkin halusin testata ja idea tuntui sopivan loistavasti koronakotoilun kuvausideaksi. Nuo neilikat pisteli ihan törkeästi iholla ja mulla oli täysi työ saada kukkakimppu just oikeassa asennossa, mutta ainakin lopputulos oli kiva 😀 Ja hei, kukat eivät kärsineet vaan kukkivat vielä nätisti pitkään näiden kuvien jälkeen!

Katso julkaisu tästä.

2. Vesikuvaukset

Toiseksi tykätyimmäksi nousi kuvakaruselli vesikuvauksista. Oli lämmin heinäkuinen ilta kun päätettiin ystäväni kanssa lähteä kuvaamaan Tampereen Rauhaniemeen ja kirjaimellisesti veteen. Haluttiin kuvata golden hourin aikaan ja saatiinkin taltioitua auringonsäteet ja lämpö kivasti ensimmäisiin kuviin. Vedessä kuvaaminen sitten olikin ihan toinen juttu, niin haastavaa mutta samalla hauskaa. Vedessä oli tosi hankala esimerkiksi pysyä kellumassa paikoillaan, kivet ja kalliot oli liukkaita, kehonhallintaa vaadittiin superpaljon ja alkoi siinä tulla vähän kylmäkin 😀 Rannalla oli myös muita, joten saatiin varmasti paljon katseita räpellyksistämme, mutta ainakin meillä oli hauskaa!

Katso julkaisu tästä.

1. Lumienkeleitä syksyllä

Vuoden 2020 tykätyin kuva oli ylivoimaisesti tämä syksyllä napattu lumienkelikuva. Oltiin tuona perjantaina syömässä ulkona ja oltiin otettu kuvauskalusto mukaan, kun ajateltiin käydä samalla Arboretumissa kuvaamassa. Ravintolasta lähdettyämme käveltiin kuitenkin Finlaysonin alueella ja bongattiin sieltä kohta, jossa oli aivan älytön kerros pudonneita lehtiä tosi laajalla alueella. Sinne siis vaan tekemään ”lumienkeliä” ja varoen koirankakkaa :DD Kuva napattiin dronella ja kuvaushetki oli tosi nopea kun ei tiedetty saako tuossa lentää kopterilla ja koitettiin mahdollisimman vaivihkaa napata tämä kuva.

Kuvan näet tästä ja samasta tilanteesta kuvattiin myös Reels-video.
Best Nine – Mikä näistä oli sun suosikki?
×××

Seuraa mua myös Instagramissa


Lue myös

Vuosi 2020 - Kauhujen vuosi olikin hyvä
Postikortteja Lapista

Kommentoi