Asuntomessut Porissa pähkinänkuoressa

Kivaa keskiviikkoa tyypit ♡ Tänään ajattelin jakaa teille läjän kuvia tämän vuoden Asuntomessuilta muutamien ajatusten kera. Asuntomessuilla käymisestä on tullut meille pieni perinne, joten meille oli itsestään selvää että mennään tänäkin vuonna paikalle. Messut järjestettiin tosiaan tällä kertaa Porissa ja me käytiin paikan päällä heti avajaisviikonloppuna.

 

Minkälainen oli messujen yleisilme?

Näytteilleasettajia oli taas sankoin joukoin, mutta silti varsin sopivissa määrin. Messuarvontoihin osallistuminen on parasta ja tykkäsin myös erityisesti autojen koeajomahdollisuudesta. Messualue oli yllättävän lähellä keskustaa. Sijainti ei antanut niin isoja mahdollisuuksia kuin aiempina vuosina, mutta oli kaiken kaikkiaan kivanoloinen ja varmasti toimiva asukkaille.

Messujen teema oli asuminen läpi ihmiselämän, ja se tosiaan näkyi hyvin palvelutalon, päiväkodin ja tavallisten asuintalojen vuoksi. Talot oli rakennettu aika tiiviisti ja ne olivat ulkoapäin kaikki aika samantyyppisiä. Yleisin rakennusmateriaali oli puu ja talot tuntuivat olevan pienempiä kuin aiempina vuosina. Alueella oli mun mielestä enemmän taidetta kuin aiemmin.

 

Messujen trendit

Messuilla näkyi tosi paljon puuta, erilaisia valaistusratkaisuita, riipputuoleja, kasveja, poreammeita, isoja ruokailutiloja, värikkäitä lastenhuoneita, parvia ja muhkeita sohvia. Kasveja oli todellakin paljon, ja monessa kodissa oli jopa kasvihuoneen tapainen parveke tai terassi. Tauluja ja muuta taidetta oli käytetty paljon, ja tykkäsin siitä kovasti. Monessa kohteessa oli jopa toteutettu taideseinä, eli jokin seinä oli maalattu ihan taulun tapaiseksi. Todella monessa talossa oli myös parvi, eli yläkerrasta näki suoraan alas olohuoneeseen. Tämän vuoden hitti oli myös vähän epätavalliset ratkaisut. Paritaloja oli myös yllättävän paljon.

 

Erikoisimmat ratkaisut ja kohteet

Yksi hiteistä oli siis vähän tavallisesta poikkeavat ratkaisut, joita oli esimerkiksi täysin lasiseinäinen makuuhuone ja holvisauna. Messuilla oli myös täysin opiskelijoiden suunnittelema sisustus sekä yksi talo oli sisustettu täysin kierrätystavaratalo Kontin tuotteilla sisustettu. Sisustuksessa näkyi paljon asukkaiden kiinnostuksen kohteet, ja sisustuselementteinä käytettiin esimerkiksi surffilautoja ja cowboy-hattuja.

Mukana oli älykotikin, missä Telia esitteli älykodin tuotteita. Yksi talo oli täynnä puuta, ja lähes kaikki pinnat olivat vaaleaa puuta. Erikoisin kohde oli silti varmasti Bunkkeri, joka on kunnostettu Shellin asuin- ja autovajarakennus.

 

Hudit mun mielestä

Mä en juurikaan pidä vaaleasta puusta, ainakaan liiallisissa määrin, ja siksi kohteet, joissa oli käytetty sitä paljon olivat mun mielestä huteja. Petyin myös saunoihin ja poreammeisiin, joita oli huomattavasti vähemmän kuin aiempina vuosina eikä saunoihin oltu panostettu muutenkaan läheskään yhtä paljon.

Talojen arkkitehtuuri ei myöskään sytyttänyt, kun vertasin tämän vuoden kohteita totta kai aiempiin vuosiin. Parvekkeet ja keittiöt olivat paljon mitäänsanomattomampia, samoin kuin talojen ulkomuoto ylipäätään. Jotkut sisustusratkaisut olivat mun mielestä myöskin liian sekavia, enkä lähtisi esimerkiksi yhdistämään keltaista ja vihreää lattiasta kattoon.

 

Mun lempparit

Villa Sun sisustukseltaan ehdottomasti! Se oli niin mun näköinen kaikessa vaaleanpunaisuudessaan ja marmoripinnoissaan. Monessa talossa oli myös käytetty infinity-ruusupurkkeja, joihin ihastuin täysin. Riippukeinutuolitkin olivat ehdottomia suosikkeja, samoin kuin säkkituolit ja niistä sain valtavasti inspiraatiota meidän parvekkeeseen. Tykkäsin myös kovasti koivuista parvekkeella, erilaisista valoratkaisuista kohteessa Pori Energia Valovoima ja Talo Luviassa rakastuin ladonseinäoveen. Kohteissa oli käytetty myös paljon jättineulepeittoja ja bongailin myös ihania solmutyynyjä. Bunkkeri kolahti tietysti, mutta en välttämättä haluaisi asua juuri siinä. Kotitalosta-blogin Maria muuten esitteli Bunkkerin tosi kattavasti tässä postauksessaan!

 

Yleisesti ottaen mun mielestä tämän vuoden messut eivät yltäneet aiempien vuosien tasolle. Toki alue ei ehkä antanut niin paljoa mahdollisuuksia ja ehkä teeman vuoksi talot olivat jotenkin tavanomaisempia. Ne olivat nättejä perusomakotitaloja, mutta eivät sävähdyttäneet samalla tavalla kuin aiempina vuosina. Silti inspiraatiota lähti toki mukaan todella roimasti ja meillä oli tosi kiva päivä monipuolisella tapahtuma-alueella ja viihdyttiin loistavasti. Tästä jäi tietysti myös nälkä seuraavaa vuotta ajatellen 🙂

Lisätietoa messuista ja kohteista löydät Asuntomessujen omilta sivuilta täältä.

 

Oletko sä jo tsekannut tämän vuoden Asuntomessut Porissa? Mikä kohde oli sun suosikki?

 


×××
Tykkäsithän blogista jo Facebookissa?

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Kokouimapuku vai bikinit? Coca-Colaa päästä varpaisiin Yyterissä
× Mökkitunnelmaa kaupunkiparvekkeella: Miltä näyttää meidän parveke? + Arvonta!
× Onko summertime sadness ok? Voiko kesällä uupua ja tuntea ahdistusta?
 

Lue myös

Kokouimapuku vai bikinit? Coca-Colaa päästä varpaisiin Yyterissä
Punainen yhdistettynä vaaleanpunaiseen: Asu British Museumissa

Kommentoi