Vastuullisempi 2019: Älä osta uutta materiaa -tammikuu

Kuvista kiitos Emilialle

Hyvää uutta vuotta vielä! Blogit ja somet täyttyvät tällä hetkellä tavoitteista uudelle vuodelle ja itsekin pohdin niitä kovasti. Mulla ei silti taida nyt olla mitään sen kummempia tavoitteita, kuin edelleen tehdä töitä ja matkustella. Se kombo on sellainen, mitä rakastan ja siksi haluan jatkaa samaa rataa. Tarkoitus on toki tähdätä korkeammalle urasuunnitelmien kanssa ja tietysti myös valmistua, mutta siinäpä se.

 

Suurempien tavoitteiden sijaan kehittelin itselleni pienempiä tavoitteita, otsikossakin näkyvän aiheen ympärille. Mä haluan, että mun vuosi 2019 on vastuullisempi. Tiedän, etten voi tehdä mitään täyskäännöksiä heti, mutta pyrinkin parempaan pienin askelin. Sitä kautta keksin idean, että tänä vuonna voisin kehitellä joka kuukaudelle jonkin haasteen, joka tekee vuodesta kestävämmän. Mulla ei ole vielä valmiina kuin pari haastetta, joten tulen varmasti tarvitsemaan teidän apua tässä.

 

Tammikuun tavoite

Tammikuun haasteeksi ja tavoitteeksi valitsin älä osta uutta materiaa. Loppuvuodesta julkaistiin vuoden 2018 turhake, ja se oli pikamuoti. Mä myös päädyin ostamaan melko paljon pikamuotia loppuvuoden viimeisinä päivinä, ja näiden yhdistelmä vähän pysäytti mut. Joo, mulla on ollut takkien uusimisprojekti käynnissä ja tarvitsin nilkat suojaavat mustat talvikengät hajonneiden nilkkureiden tilalle.

 

Mutta pitikö ne ostaa pikamuodin piiristä? Taisin alitajuntaisesti perustella tätä itselleni sillä, että se tuli halvemmaksi (no totta kai) ja että saatavuus oli niin paljon helpompi. Eipä olleet kovin kummoisia perusteita ja nyt haluan paikata tätä. Haluan olla kuukauden ostamatta mitään uutta, jotta saisin itseni pohtimaan materian ostamista. Mitä oikeasti tarvitsen juuri nyt, vai voisinko säästää laadukkaampaan vielä hetken.

Tämä samalla myös pakottaa mut käyttämään jo omistamiani juttuja, koska pikamuodinkin voi aina käyttää loppuun. Silloin se mun mielestä menettää merkitystään pikamuotina, vaikkei olekaan eettistä ja kestävää valmistustapojensa vuoksi.

 

Entä seuraavat kuukaudet?

Tammikuussa saan tietysti ostaa päivittäistavaroita. Kosmetiikkaa pyrin myös välttämään ja aion ostaa uusia vain loppuneiden tilalle. Sitäkään ei tosin taida tarvita tehdä, kuin pohjasta jo paistavan puuterin sekä kuivuneen ripsivärin kohdalla. Jos tulee tilanne, että tarvitsen jonkin uuden vaatteen, laukun tai kengät, ne on tammikuussa ostettava käytettynä. Toivon ja luulen silti, ettei tällaiseen edes ole tarvetta tässä kuussa.

 

Jollekin kuukaudelle haluan kyllä vielä haasteeksi älä osta mitään, ei edes käytettyjä tuotteita. Se olisi ehkä hyvä joskus kesällä, kun yleensä silloin esimerkiksi houkutus uusiin vaatteisiin on suurin. Kuitenkin, heittäkääpä mulle ehdotuksia mikä voisi olla helmikuun haaste!

 

Mitä luulet kuinka Älä osta mitään uutta materiaa -tammikuu tulee sujumaan?

 


×××
Muista seurata mua myös Instagramissa @ellileppiniemi !

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Vuosi 2018 on nyt paketissa – Highlights of the 2018
× Winter Wonderland Lontoossa + voita liput Matkamessuille
× Erilainen joulu – Mitä, miksi, mistä tämä joulu koostui?
 

Lue myös

Vuosi 2018 on nyt paketissa - Highlights of the 2018
BT: 16 kysymystä vuodesta 2018 + rento huppariasu Lontoossa

Kommentoi