Aamupalahaaste: Vinkit parempaan aamupalaan

id aamupalahaaste

https://track.adform.net/serving/scripts/trackpoint/adf.track(546989, ’02_2020_PAULUNS_ELLILEPPINIEMI’);

Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Paulúns ja Indieplace kanssa.
Ihanaa sunnuntaita! Instagramissa seuraavat ovatkin varmasti nähneet mun ottaneen osaa aamupalahaasteeseen tällä viikolla, ja nyt haastetta tosiaan on koko viikko takana. Mä olen ollut jo useamman vuoden ajan huono aamupalansyöjä, kun mulle ei ole ollut helppoa saada mitään alas heti herättyäni. Päivätöissä ollessani usein söinkin jotain nopeaa vasta työpaikalla, toisinaan skippasin sen kokonaan. Kotoa työskennellessä aamupalan skippailusta tuli vain entistä suurempi tapa. Aamupalan asiantuntija Kaisa Jaakkola kuitenkin haastoi mut mukaan Paulúns aamupalahaasteeseen, ja lähdinkin siihen oman taustani vuoksi innoissani mukaan. Tämä postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Paulúns-tuotteiden kanssa ja samalla haluan jakaa teille omia, haasteen aikana hyviksi todettuja vinkkejäni parempaan aamupalaan.

Miten aamupalahaaste sujui?

Itse aamupalahaaste sujui mulla hyvin! Aamupala ei unohtunut kertaakaan ja aamupalasta alkoi tulla rutiini, jota keho alkoi kaivata aamuisin nälän kautta. Paulúns-tuotteilla haaste oli myös superhelppo toteuttaa, kun tuotteista voi luoda nopeasti aamupalan kiireessä, mutta ne sopivat myös rauhallisempaan aamuun pidemmän kaavan mukaan. Variaatioitakin on hurjan paljon, joten valinnanvaraa riittää. Omia suosikkejani ovat erilaiset granolat, ja niistä maut kaakao-vadelma sekä mulperimarja-mansikka-kardemumma. Granola muodostui lemppariksi ehkä siksi, että sitä oli helppo heittää esimerkiksi jugurtin, tuorepuuron tai rahkan päälle, mutta se toimii loistavasti myös smoothiessa.


Uuden aamupalarutiinin myötä huomasin muutoksia omassa jaksamisessa ja hyvinvoinnissa. Ravitsevan aamupalan myötä tuntui, että aamupäivän työt hoituivat paremmalla energialla ja jotenkin aivot tuntuivat olevan paremmin mukana ja hereillä. Keskittyminen oli siis aamupäivisin ehdottomasti helpompaa ja näin myös tulokset tietysti parempia. Aamupala myös säännöllisti koko päivän ateriarytmiä, jos työskentelin tavalliseen tapaan kotoa, ja säännöllisen ateriarytmin koin itsessään auttaneen yleiseen jaksamiseen, vatsan toimintaan ja vireystilaan. Kokonaisuudessaan oma olo oli reippaampi!

Vinkit parempaan aamupalaan


✓ ERILAISIA VAIHTOEHTOJA VALMIINA

Mä olen itse tosi fiilissyöjä, enkä osaa suunnitella etukäteen mitä esimerkiksi huomenna aamulla tekisi mieli syödä. Mä en myöskään nauti, jos syön konemaisesti joka aamu saman setin, koska silloin aamupalasta tulee helposti suorittamista. Siksi koen, että ainakin mulle on hyvä, että kotoa löytyy erilaisia vaihtoehtoja, joista voin valita sopivimman juuri siihen hetkeen. Valmiilla Paulúns-tuotteilla tämä on helppo toteuttaa, kun erilaisia granolamakuja voi olla kaapissa kerralla useampia. Myös ihan eri tuoteryhmiä kannattaa pitää vaihtoehtoina, kun esimerkiksi jonakin aamuna voikin tehdä mieli linssihiutaleita.


✓ TEE SMOOTHIEBOWLIN POHJA VALMIIKSI ILLALLA

Jos tiedät, että aamulla ei ole paljoa aikaa aamupalan valmistamiseen, tee siitä osa valmiiksi jo illalla. Esimerkiksi smoothiebowlin pohja on helppo surauttaa jääkaappiin odottelemaan jo illalla, ja sitä paitsi yön yli tekeytynyt smoothiebowlin pohja on mun mielestä parempi. Jääkaapissa yön yli tekeytynyt pohja on usein kuohkeampi ja paksumpi, jolloin se on helpompi lusikoida aamulla parempiin suihin. Aamulla pohjan voi kaataa lautaselle, koristella bowlin Paulúns granolalla ja tuoreilla hedelmillä, ja tässä kaikessa menee aamulla ehkä kaksi minuuttia.


+ ✓ AVOKADO SMOOTHIEBOWLISSA

Pieni, ylimääräinen vinkki tähän väliin: avokado on se ihmeainesosa, joka tekee smoothiesta tarpeeksi paksun ja kuohkean smoothiebowlia varten.

✓ PILKO HEDELMÄT VALMIIKSI

Nättien smoothiebowlien ja vastaavien aamupalojen tekemisessä mun inhokkivaihe on hedelmien pilkkominen. Siinä usein tuntuu kestävän eikä veistä ja leikkuulautaa jaksaisi pestä kun haluaisi jo päästä aamupalan kimppuun. Jos hedelmät kuitenkin pilkkoo valmiiksi jo illalla, on tämä ärsyttävin vaihe aamulla kokonaan pelistä pois!


✓ TEE AAMUPALASTA HEMMOTTELUHETKI

Jos aamupalan syöminen on sulle hankalaa ja saatat skipata sen usein, yritä kääntää aamupala päivän odotetuimmaksi ateriaksi. Aamupalahaasteen aikana mäkin koitin tehdä jokaisesta aamupalasta hieman spesiaalimman, jotta sitä oikein odotti ja aamupalasta tuli pieni hemmotteluhetki. Otin myös aamupalalle omaa aikaa, jolloin en selannut edes puhelinta vaan nautin rauhasta ja aamupalasta. Aamupalasta ei saa tehdä itselleen pakkopullaa, ja siitä tulee helpommin tapa, kun aamupalasta tekee pienen luksushetken.


Nyt kun aamupalahaaste on mun kohdalla ohi, haluan ehdottomasti haastaa myös teidät siihen mukaan! Itselleni haaste oli todella positiivinen kokemus ja uskon että säännöllinen ja kunnollinen aamupala jää nyt tavaksi. Viikko sitten kyselin Instagram Storyssäni syöttekö te aamupalaa, ja muutama siellä vastasi ei. Erityisesti siis teidän toivoisin kokeilevan aamupalaa vaikkapa viikon verran! Te, jotka kerroitte aamupalan olevan jo rutiini, mitäs jos kokeilet seuraavaksi tuttua aamupalaa pienellä twistillä? ;DAamupalahaaste – Mikä on sinun vinkkisi parempaan aamupalaan?
×××

Muista tykätä blogista myös Facebookissa!


Lue myös

Milloin on lupa olla onnellinen, jos otin sen toiselta pois?
Kevään meikkitrendit 2020 ja IsaDoran uutuuksia

Kommentoi