Lifestyle

4 vuodenaikaa aamupala Tampereen KauppahallissaKävin noin pari viikkoa sitten vihdoin ensimmäistä kertaa aamupalalla Tampereen Kauppahallissa. 4 vuodenaikaa -ravintolaa on kehuttu Tampereella paljon, ja heidän aamupalansa tuntuu olevan jo aika ikoninen juttu, joten pitihän se käydä testaamassa. Tampereen Kauppahalli sijaitsee aivan Tampereen keskustassa, ihan Sokoksen vieressä. 4 vuodenaikaa -ravintola puolestaan löytyy Kauppahallin takaosassa Hämeenkadulta katsottaessa, oikeassa takakulmassa.Ravintola ja Kauppahallin tunnelma

4 vuodenaikaa on ranskalainen bistro, joka on äänestetty monesti myös parhaaksi tamperelaiseksi lounasravintolaksi. Bistro lupaa tarjoilla aitoja ranskalaisia makuja sekä melkeinpä ulkomaanmatkan kaltaisen irtioton arjesta. Ravintolasta voi hakea aamupalaa tai lounasta takeawayna, tai istahtaa paikan päälle syömään.

Mun mielestä ravintolassa oli aivan ihana miljöö ja tunnelma! Aina koko Kauppahalliin astuessa mun kasvot valtaa iso hymy, sillä Kauppahallin tunnelma on niin omanlaisensa, ja oikeasti tuntuu siltä ettei olisi Tampereella enää lainkaan. Ja 4 vuodenaikaa -ravintolassa tuntui vielä vahvemmin sellainen ulkomaanfiilis, joten allekirjoitan bistron väitteen arjen irtiotosta täysin! Siinä aamupalalla istuessamme oli ihana katsoa Kauppahallin vilinää, ja pieni hälinä, kilinät ja kolinat loivat tunnelmaa esimerkiksi juurikin Ranskasta. Kauppahallin korkeus ja valoa läpipäästävä katto toivat ihanan lisämausteen. Kauppahallin kojut ovat keskenään aika samantyyppisiä vaaleansinisine teemoineen, mutta koin että 4 vuodenaikaa oli tuonut ranskalaista tunnelmaa tosi onnistuneesti omaan kulmaukseensa. Monet tekstit esimerkiksi menuissa oli ranskaksi ja bistron seinällä oli pidempi tarina ravintolan taustalta, ranskaksi tietysti. Sisustus tuoleineen ja pöytineen oli myös mun mielestä hyvin teemaan sopiva, sellainen tarkoituksella vähän harkitsematon ja huoleton.4 vuodenaikaa aamupala

4 vuodenaikaa -bistrossa tarjoillaan aamupalaa tiistaista lauantaihin, ti-pe klo 9-11 ja la klo 9-12. Aamupalan hinta on mun mielestä edullinen, 14 euroa. Tämä sisältää tuorepuristettua mehua, cappucinon/teen/kaakaon, croissantin hillon kera ja valintasi mukaan Egg Benedict, Egg Royale tai Egg Vegetarien.

Mun mielestä 4 vuodenaikaa -aamupala oli kokonaisuutena sopivan runsas, ja jaksoin itse juuri ja juuri syödä kaiken. Aamiainen sisälsi sopivasti makeaa ja suolaista. Ensi kerralla haluaisin testata ehkä Egg Royalea, kun nyt valitsin Benedictin, joka oli kyllä sekin oikein maistuva. Valitsin lämpimäksi juomaksi kaakaon, joka oli tämän kattauksen ainoa pettymys, kun se oli tehty veteen eikä veteen tehty kaakao ole oma suosikkijuttuni. Suosittelen siis muita valitsemaan mieluummin kahvin tai teen!

Me nautittiin aamupalasta kovasti ja saatiinkin siinä syödessämme ja rupatellessamme aika vierähtämään. Bistrossa oli kivan kiireetön tunnelma näin asiakkaan näkökulmasta, vaikka Kauppahallin hälinä ja ravintolatyöntekijöiden vauhdikas työnteko olikin läsnä. Me myös saatiin tilaamamme annokset mun mielestä nopeasti, mikä on kiva jos aamupalalle ei ole varannut brunssin verran aikaa.Mä tykkäsin 4 vuodenaikaa -ravintolasta kovasti! 🙂 Ensi kerralla ehdottomasti sitten testaamaan kehuttu lounas. Oletko sä käynyt koskaan tässä bistrossa?

10 x mitä tapahtui hiljaisuuden aikana
Luonnollisempi meikkityyli

Leave a Reply