ONKO KUVA-ALBUMIT JO IHAN LAST SEASON? - ELLI

ONKO KUVA-ALBUMIT JO IHAN LAST SEASON?


Viimeisenä päivänä Suomessa ennen Englantiin muuttoa käväisin vielä nopeasti PhotoStellan liikkeessä. Ostin mukaan muutaman paketin filmiä ja samalla ostin myös valokuva-albumin sekä valokuvien kulmateippiä. Mulla oli ollut jo pitkään mielessä toteuttaa polaroid-kuvien avulla kuva-albumi mun vaihtoajasta ja oonkin nyt saanut sen hyvin käyntiin. Mun piti oikeastaan tehdä tästä postauksesta kuinka säilytän polaroid-kuvani -tyyppinen, mutta albumia kootessa idea vaihtoikin suuntaa kun aloin miettimään seuraavia juttuja.Polaroid-kuvia näkyy usein laitettuna esille esimerkiksi jääkaapin oveen tai sellaiselle pyykkinarulle seinää vasten. Pyykkinaruidean halusin minäkin toteuttaa, mutta sitten mietin että entäs jos en halua pitää pelkkiä vaihtokuvia jatkuvasti näkyvillä. Koin siis albumin paremmaksi, kun ei tarvitse miettiä mitä kuvia pitää esillä ja nyt voin palata vaihtomuistoihin koska vain haluan. Siellä ne kuvatkin säilyvät tosi hyvinä. Ennen lähtöä kävin myös mun serkkujen luona, jossa selattiin vanhoja valokuva-albumeita ja siinä sitten mietittiin, että miksei enää tule laitettua kuvia albumiin.Kai se syy on digiaika. Kuvat on tallennettu sähköiseen muotoon pilvipalveluihin ja tietokoneille, eikä niitä enää kehitetä konkreettiseen muotoon. En mäkään kyllä käy kehittämässä kuvia ja siksi oonkin niin ihastunut polaroid-kameraan kun siinä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin se konkreettinen muisto. Mutta mä jäin miettimään sitä tosi paljon, kuinka kiva niitä serkkujen vanhoja valokuva-albumeita olikaan selata, varsinkin kun viereen oltiin kirjoiteltu muistiin pieniä kuvaan liittyviä juttuja sun muita. Toki niitä kuvia voi digiversioinakin selailla, mutta ei se silti ole ihan sama asia.Kuva-albumit taitavat siis olla jo aika mennyt juttu, mikä harmittaa ainakin mua. Toki ymmärrän sen, että kuvien laittaminen albumiin vie aina oman aikansa ja vaivansa, mutta tällaisista spesiaalimmista elämäntilanteista on ihana koota muisto ikään kuin kirjana. Mä innostuin tästä niin, että varmaan kokoan oman kirjan esimerkiksi seuraavasta kesästä :D

Kokoatteko te valokuva-albumeita vai onko ne ihan unohdettu juttu? Ja hei mitä mieltä olisitte, jos vaihdon päätyttyä esittelisin teille vähän tämän mun albumin sisältöä?

×××
Seuraa mua myös Snapchatissa @ellimarias :)

22 kommenttia

 1. Mä tilasin just vähän aika sitten Eveliinasta melkein 200 paperista kuvaa ekoilta kuukausilta, kun halusin että ne on siinäkin muodossa tallessa :) Niistä väsään albumit sitten kun/jos joskus jaksan :D EI oo kyllä last season!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana idea!😍 Ja huippua, mäkin haluan ainakin yrittää tehdä tästä tavan :D

   Poista
 2. Ihana muisto myöhempää elämää varten! :) En tiijä kehtaako tätä nykymaailmassa ennää myöntääkkään, mutta ite tilaan oikeita valokuvia säännöllisesti albumiin ja aijon muuten jatkossakin tilata :D En jotenkin tykkää siitä että kuvat olisi vain koneella, vaan halluun koota parhaimmat albumiin. Sieltä niitä on paljon kivempaa katella, olkoonkin vanhanaikaista en välitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että teet noin!!😍 Mäkin haluaisin ja yritänkin nyt kunnostautua tässä, kun mäkin tykkään kuitenkin mieluummin katsella kuvia konkreettisessa muodossa kuin koneelta :)

   Poista
 3. Tuo albumi näyttää kyllä ihanalta♡ Ite en tee kuva-albumeja just ton kaiken muka niin suuren vaivan takia. Ensin pitäisi ladata kuvat koneelle ja sitten tilata, hankkia albumi ja kaikkea muuta. Polaroid-kamera ois kyllä niin kätevä, kun kuvan saa heti suoraan käteen eikä tarvitse lähteä tilailemaan mitään! Albumit on tosi kivoja ja kiitä on ihana selailla. Jos saisin polaroidin, voisin ruveta tekemään albumeja jälkipolville muisteltavaksi. Kiinnostas nähä postausta tosta sun tekemästä vaihtoalbumista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😍 Joo niinpä, se kuulostaa ja vaikuttaa niin isolta vaivalta ja tää Polaroid kyllä helpottaa siinä kovasti. Ja ihana kuulla, vaihdon päätyttyä täytyy toteuttaa sellainen sitten! :)

   Poista
 4. Oo, polaroid-kuvat on niin kivoja! Valokuva-albumit on supernostalgisia, niistä tulee aina mieleen lapsuus :) Vähän ne taitavat kyllä olla mennyt juttu, mikä on harmi. Koneella kuvat kun hautautuvat helposti niiden muiden tuhansien kuvien joukkoon, ja ainakin juuri tuollaisista specialjutuista olisi ihana koota oma albuminsa. Yksi vaihtoehto on toki esim. Ifolorin kuvakirjat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö😍 Ja niin ovat, niitä selaillessa tulee aina niin hyvä mieli! Mutta totta, on se digiaika albumeita syrjäyttänyt vaikka yritänkin nyt itse saada aikaiseksi koota niitä jatkossa :) Ja hei joo toihan oli hyvä, en edes muistanut kuvakirja-mahdollisuutta!<3

   Poista
 5. Nää polaroidit on niin söpöjä näin säilöttynä! Mun mielestä on ihana kun niissä on vähän tilaa johon kirjoittaa! <3

  Mulla on kehitettyjä kuvia vaan matkoilta, muuten kuvat jää kyllä kehittämättä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on😍 Ja totta, matkoilta ja spesiaalimmeista jutuista tulee varmaan helpommin teetettyä! :)

   Poista
 6. Oon itse haaveillu polaroidkamerasta jo muutamankin vuoden mutten vieläkään oo sitä itselleni saanu ostettua, mutta joku päivä vielä!
  Kuvat on kivoja koneella, mutta mua aina pelottaa että ne katoaa. Ei sitä koskaan tiedä koska se kone päättää pimahtaa. Siispä aina vähän väliä teetän kaikki ne todella onnistuneet ja eniten muistoja täynnä olevat kuvat. Jo monta vuotta mulla ollu valokuva-albumi alkaa olla jo täynnä joten uusi pitää kyllä käydä ostamassa. Välillä on kyllä kiva katsoa kuvia, jotka on ihan siinä kädessä eikä puhelimella tai tietokoneen ruudulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä suosittelen ainakin ehdottomasti😍 Ja niinpä, mulla on myös toi sama pelko! Se on yksi mun pahimmista painajaisista jos ne monet tuhannet kuvat vaan katoaisi mitä mulla on... Ihanaa että teet noin, toi on tosi hyvä idea!<3 Mustakin siinä on ihan eri fiilis katsoa kuvaa konkreettisesti kuin ruudulta :)

   Poista
 7. Mun on pitänyt tilata ja teetättää kuvia kyllä ja haluaisin ostaa sen valokuva albumin, siis ihan vaan itseä varten. Eli ei varmaan oo last season tää juttu ainakaan mulla:'D En oo vaan vieläkään saanu aikaiseksi... Albumin sisältöä ehdottomasti sit esille tänne blogin puolelle 8)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä hyvä idea!😍 Se vaan just että siinä on aina se oma vaivansa haha :D Ja kiva kuulla, sellaista siis vaihdon päätyttyä! :)

   Poista
 8. Aivan huippuidea! Olisi itsekin kiva toteuttaa joku albumi polaroid kuvista, jos vain saisi kuvia otettua paljon. Ehkä valokuva-albumit ovat jo hieman mennyttä aikaa, mutta mä ainakin joka vuosi edelleen teetän suurimmat osat kuvista valokuvien muotoon. Mun mielestä niitä on niin kiva selata sieltä. Ja toteuta ihmeessä tästä asiasta toinen postaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla😍 Toteuta ihmeessä, ja sieltä albumistahan voi parhaat siirtää vaikka seinälle jos siltä tuntuu :) Ja hei ihana idea toi vuosittain teettäminen, sehän voisi toimia mullakin kun vaan ottaisi tavaksi!<3

   Poista
 9. Ei vitsit, mä olen halunnut jotain saman tyylistä iät ja ajat, mutta nuo polaroidikamerat maksavat edelleen vähän liikaa mun makuun :( Oon kyllä miettinyt printtaavani vaan kännykästä kuvia, kun niitä automaatteja tuntuu olevan jokaisella ostarilla. Toisaalta digiaika pistää kyllä miettimään tuollaisenkin kuva-albumin tarvetta. Tuleeko sitä sit oikeasti selailtua? Yhtenä vaihtoehtona näkisin ainakin omalla kohdallani muistojen ikuistamisen seinälle, niin kuin tehdään nytkin postikorteilla.

  Ei kuitenkaan yhtään tarpeeton idea, jos kuva-albumit ovat itselleen käytännöllisiä ja rakkaita. Aivan ihastuttavalta se ainakin näyttää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei nyt on Black Friday tulossa niin kannattaa bongailla alennuksia ;D Sillä tottahan se on, polaroidit on aika tyyristä huvia varsinkin sen filmin kanssa. Totta, hyvä idea tuokin! Ja seinällä ne tosiaan olisivat tietysti enemmän esillä mutta uskon että albumiakin tulisi selailtua silloin tällöin :) Kiitos paljon😍

   Poista
 10. Ihanan näköinen valokuva-albumi! :) Mun on pitänyt jo pitkään tehdä Ifolorilla meille albumi reissuista. Pakko saada tehtyä se kyllä joku päivä, siihen varmana menisikin se koko päivä! :D Mun mielestä albumit on just jees <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😍 Joo mäkään en edes tajunnut kuvakirjamahdollisuutta ennen näitä kommentteja! Sellainen on varmasti kätevin tapa toteuttaa kuva-albumi tavallisista digikuvista ja varmasti hyödynnän senkin idean vielä joskus :)

   Poista
 11. Tuollainen valokuva-albumi näyttää kyllä tosi ihanalta! ♥ Mä selasinkin ihan pari viikkoa sitten vanhoja albumeita mun lapsuuden ajalta ja ajattelin kuinka ihania muistoja nää kaikki on. Mä oon nyt viime vuosina koonnut meidän kesälomareissuista valokuvakirjan netissä ja sitten tilannut sellaisen. Ei se nyt ihan samaa asiaa aja kuin vanhat kunnon albumit, mutta nekin on silti kivoja muistoja :D ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😍 Oii tuollaisesta tulee niin ihanan nostalginen fiilis<3 Ja joo toi kuvakirja on tosi hyvä idea, itsekään en edes tajunnut sitä vaihtoehtoa ennen näitä kommentteja! Aion itsekin joskus ehdottomasti toteuttaa sellaisen ja musta se on yhtä kiva kuin valokuva-albumi😍 Ei ehkä sitä samaa vanhaa tuntua, mutta silti tosi ihana! :)

   Poista