WINCHESTER - ELLI

WINCHESTER


Me tehtiin puolitoista viikkoa sitten muutaman vaihtarikaverin kanssa päivän reissu Winchesteriin, ja tässä olisi nyt paljon kuvia sieltä! Winchester on pieni 40 000 asukkaan kaupunki, joka on myös Southamptonin lähin kaupunki ja siksi suosittu päiväreissukohde Sotonin väelle lyhyen välimatkansa vuoksi. Me mentiin junalla ja matka kesti vain vartin.

Meillä ei oikeastaan ollut Winchesterin suhteen mitään suunnitelmaa, ja päädyttiinkin kiertelemään kaupunkia aikalailla vaan mielivaltaisesti. Mutta voi että se on suloinen kaupunki! Rakennuksista huokui sellainen vanha maalaisbrittiläisyys ja se on jotain mistä mä nautin todella paljon. Winchester on ihan älyttömän idyllinen pieni kaupunki, ja kuuleman mukaan Southamptonkin voisi olla samanlainen jollei sitä olisi aikoinaan pommitettu niin pahasti. 

Idyllisen maalaisbrittiläisyyden lisäksi Winchesterissä on paljon vanhoja vaikuttavan näköisiä kivirakennuksia, vanhoja kivimuureja ja -portteja, paljon patsaita ja erityisen upeita olivat Westgate ja Winchesterin katedraali. Katedraalissa ei käyty sisällä, mutta sekin olisi varmasti hieno kokemus. Winchester on muuten joskus aikoinaan, eli 1000-luvun alussa, ollut jopa Englannin kuningaskunnan pääkaupunki, joten en ihmettele näitä upeita rakennuksia ollenkaan! Winchesterin yliopistokin oli ihan valtavan vanhan kivilinnan näköinen, sellaisessa olisi niin mahtava opiskella joskus.
Winchesteristä löytyy muuten myös nämä ihanat maalatut tolpat, kuten Lontoon Olympialaisten tolppa ja tämä kuvassakin näkyvä Mona Lisa! :D Voit kurkata ne kaikki ja lukea niistä lisää täältä.Kaupungin kiertelyn lisäksi me käytiin syömässä, vähän shoppailemassa ja kahvilla, ja meillä oli tosi ihana päivä! Taidettiin kaikki ottaa tosi paljon kuvia ja mä itse ainakin ihastuin Winchesteriin. Joulukuussa tuolla on myös aivan ihanat joulumarkkinat, kuulemma paremmat kuin Sotonissa, joten sinne on päästävä ja suunniteltiinkin sitä jo vähän. Onneksi Winchester on näin lähellä, niin siellä voi käydä halutessaan vaikka joka viikko.Miltä Winchester näyttää sun silmään näiden kuvien perusteella? Onko siellä joku joka olisi jopa käynytkin täällä? :)

×××
Muista seurata mua myös Instagramissa @ellileppiniemi :)

22 kommenttia

 1. Kuulostaa ihanalta paikalta! Ehkä tuolla täytyy käydä, jos joskus tulevaisuudessa eksyy tuonne suunnalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se olikin😍 Ja joo ehdottomasti kannattaa, jos joskus eteen tulee reissu Etelä-Englantiin! :)

   Poista
 2. Toi on kyllä tosi suloisen näkönen paikka! Tulee vähän Oxford noista rakennuksista mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös😍 Ja joo totta, Winchesterin yliopistokin oli tosi samantyyppisen näköinen kuin Oxford ja Cambridge! (Näissäkin käyminen on muuten mun vaihdon to do -listalla hahah.)

   Poista
 3. Ihania kuvia ja upeen kuuloinen paikka! Pakko muuten mainita, että aivan ihanaa kun postailet niin usein :) Sun blogi on yks mun lemppareista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Winchester on kyllä upea😍 Voi apua kiitos ihan älyttömästi, oot ihana Milla!!<3

   Poista
 4. Näyttääpä ihanalta <3 Tulee melkein Bath mieleen, vaikkakin se ei ollut ihan mun makuun ja hiukan pliisu. Tuollaiset linnat maalaismaisemissa houkuttelevat aina, pitääkin pistää Winchester korvan taakse mikäli eksytään vielä kerran Britteihin road tripille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös😍 Ja joo listalle vaan ehdottomasti jos tuollaiseen road trippiin tulee mahdollisuus! Bath on myös mun vaihdon to do -listalla, toivottavasti mulla ei ole sitä kohtaan sitten liian suuret odotukset :D

   Poista
 5. Ihanan suloiselta näyttää, jotenkin ihana tunnelma nuilla kaduilla 8) Vaihdossa tuollaiset pienet reissut lähipaikkoihin on sellaisia mitä itsekin tekisin, just niin ettei mitään suunnitelmia ja kiertelee vaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö näytäkin!😍 Ja niinpä, tätä meillä on suunnitelmissa onneksi enemmänkin :)

   Poista
 6. Oi miten ihanan näköinen pikkukaupunki! <3 Mä voisin muuttaa tuonne heti! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös😍 Hahah mä myös, rakastan tällaisia symppiksiä vanhoja pikkukaupunkeja! :D

   Poista
 7. Näyttää kyllä tosi suloselta paikalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älyttömän suloinen se olikin!😍

   Poista
 8. voi ei miten kivalta näyttää!!=)

  VastaaPoista
 9. Mä oon käynyt tuolla! Olipas hauskaa törmätä suomalaisen kirjoittamaan Winchester-postaukseen, eka ikinä. Heh. :) Kävin Winchesterissä siis noin vuosikymmen sitten morjenstamassa yhtä brittikaveria joka on sieltä kotoisin. Tosi sööttinä paikkana muistan sen, ja näyttää edelleen aika samalta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua!😍 Haha joo on niin pieni paikka ettei varmasti monikaan ole sinne eksynyt saati kirjoittanut siitä postausta :D

   Poista