BLOGGAAJA, EROTTUUKO BLOGISI TARPEEKSI? - ELLI

BLOGGAAJA, EROTTUUKO BLOGISI TARPEEKSI?


Yhteistyössä Zoner Oy

Blogeja on olemassa nykyään ihan valtava määrä ja luku vain kasvaa päivittäin. Bloggaajat kokevat jatkuvasti yhä suurempaa painetta siitä, että kiinnostaako omat tekstit lukijoita ja kuinka erottua niistä kaikista muista toinen toistaan upeammista blogeista. Yksilöllisyys on joukosta erottumisessa erittäin tärkeässä roolissa, mutta miten sä voit olla yksilöllisempi?Mun yksi helpoimmista vinkeistä muista erottumiseen on oma domain. En usko olevani ainoa, jota ärsyttää iänikuiset blogspot -päätteet blogien osoitteissa. Pääte pidentää osoitetta hirveästi ja se saattaa aiheuttaa mielikuvia, jotka eivät ole toivottuja. Siksi listasin domainin hyviä puolia seuraavaksi;

+ Lyhyys. Blogin linkki mahtuu selkeämmin esimerkiksi Instagramin bioon ja muihin vastaaviin.
+ Helpompi muistaa. Vaikka pääte on aina kaikilla sama, se pidentää osoitetta eikä lukija muista mitä osoitteessa olikaan ennen päätettä.
+ Blogi on selkeämmin juuri sinun. Vaikutat enemmän yksilöltä, eikä kukaan "omista" sinua.
+ Erottuvuus. Sinut huomataan helpommin kun osoitteesi on jotain muuta kuin blogspot tai lily.
+ Ammattimaisuus. Oma domain antaa paljon ammattimaisemman kuvan, vaikka et olisikaan ammattibloggaaja tai et edes pyrkisi siihen.
+ Lukijoiden luottamus. Omalla domainilla varustetut blogit herättävät enemmän luottamusta ja tuntuvat lukijasta uskottavammilta.
+ Yksilöllisyys. Jos sulla on oma domain, siinä on tasan kaksi samaa asiaa kuin mulla; http://www -alku ja lopun fi, com, net tai vastaava pääte. Kaikki siinä välissä on täysin yksilöllistä, eikä kenelläkään voi olla täysin samaa osoitetta kuin sinulla. Yhtäläisyyksiä muiden osoitteisiin on siis vähemmän ja mahdollinen sekaannus kahden blogin välillä on myös pienempi.Mä sain blogilleni domainin Zonerilta. Zoner Oy on vuonna 2005 perustettu suomalainen yritys, joka tarjoaa kattavasti web hosting -palveluita. Valikoimasta siis löytyy sähköpostipalveluita, webhotelleja, virtuaalipalvelimia ja verkkotunnuspalvelu. Mä sain alkuun valita domainin, ja pohdin hetken com ja fi -päätteiden välillä, mutta loppujen lopuksi päädyin fi -päätteeseen, koska se sopii paremmin mun nimeen. Domainia päätettäessä mulle myös kerrottiin näiden välillä olevasta erosta, whois suojauksesta. Tämä whois suojaus on siis saatavilla vain com -päätteisiin ja se käytännössä suojaa domainin omistajan tiedot. Lue whois suojauksesta lisää täältä.Päädyin tosiaan kuitenkin fi -päätteeseen ihan vaan sillä perusteella, kumpi kuulosti paremmalta. Domain varattiin mulle nopeasti ja sain tosi selkeät step-by-step ohjeet osoitteen ja Bloggerin yhdistämiseen. Yhdistämisessä meni vain vähän aikaa, vaikkakin yhdessä kohdassa piti odottaa muutama tunti tietojen aktivoitumista. Ja nyt mulla on oma domain jee! Mä olin myös älyttömän tyytyväinen saamaani palveluun, koska mulle vastattiin tosi nopeasti ja aina sain vastauksen kysymyksiini. Homma laitettiin alulle heti ja ohjeet oli pettämättömät, joten iso suositus Zonerille.

Onko sulla ollut suunnitelmissa hankkia oma domain?

×××
Ja hei, oma domain heillä on älyttömän halpa. En hyödy uusien verkkotunnusten tilaajista mitään, mutta haluan silti vinkata että Zonerilla on kaiken lisäksi tällä hetkellä käynnissä kampanja ensimmäisestä tilausjaksosta puoleen hintaan! Kanssabloggaajat, tässä on siis aika lyömätön tilaisuus teille ;D

29 kommenttia

 1. Tosi hyvä postaus ja selkeästi kerrottu tässä olevasta yhteistyöstä! Oma domain kuulostaa kyllä kannattavalta hankinnalta :)

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla😍 Sitä se onkin! :)

   Poista
 2. Hei, kiitos postauksesta. Tämä on tärkeä aihe, joka on ainakin minun mielessä pyörinyt. Haluan siis oman domainin. Hieman arveluttaa, kun en oikein hallitse noita asennuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tästä oli hyötyä😍 Tän asennus oli tosiaan tosi helppoa ja yksinkertaista, ohjeet oli huippuselkeät! :)

   Poista
 3. Tää postaus selvensi mulle kyllä aika monia asioita omaan domainiin liittyen :) Voisin myös itse kuvitella hankkivani oman domainin jossain vaiheessa, mutta en ihan vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla😍 Joo ehdottomasti mietintään vaan! :)

   Poista
 4. Olipa kiva kuulla tästä vähän lisää! :) Oma domain tulee varmasti jossain vaiheessa ajankohtaiseksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että tästä oli hyötyä!😍

   Poista
 5. Olipa mielenkiintoinen postaus :) Mua kiinnostaisi kyllä hankkia joskus tuo oma domain! Oon ennenkin miettinyt, mutta sittein tein uuden blogin ja se on vaan jäänyt. Kyllähän tuo osoite on tärkeä blogin kannalta ja nimenomaan persoonallinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla😍 Joo ehdottomasti kannattaa harkita, yksi parhaimmista jutuista mitä voi omalle blogilleen tehdä! :)

   Poista
 6. Kiitos, hyvä postaus :) Meillä oli blogin suhteen alusta asti selvää, että ostetaan oma domain juuri näistä luettelemistasi syistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla😍 Jep, on varmasti ollut hyvä päätös! :)

   Poista
 7. Mä niin olen miettinyt omaa domainia, haluaisin niin kovasti sen aikaiseksi mutta tuntuu että siinä on iso työ minkä vuoksi en vaan jaksaisi. Minua itseäni ei kuitenkaan häiritse blogspot-pääte, vaikkakin nuo sinun plussasi aiheesta alkoikin houkuttamaan.
  Päädyin heti selailemaan linkkaamaasi sivua ja tutkimaan. Kommenttinikin jäi kesken:'D Täytyy ehdottomasti pistää varmaan tilaukseen ja sumplia paremmalla ajalla tuo:) Muakin vaan pelottaa etten hallitse kunnolla asennusta ja se menee pöpelikköön, vaikkakin löysin ihan kunnon ohjeet missä neuvotaan verkkotunnuksen ohjaus ihan bloggeriin! :) Siitä on apua! Kiitos mielenkiintoisesta ja ajankohtaisesta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla😍 Ja joo helppoa se on loppujen lopuksi, sekä hyödyt on paaaljon suuremmat kuin se asentamisen vaiva :)

   Poista
 8. Mielenkiintoinen postaus! En olekaan miettinyt oman domainin ostoa. Toisaalta tarkoitukseni tai haaveeni ei ole kasvattaa blogia kovin suureksi, tai tienata sillä elantoani, joten ehkä domainista maksaminen ei ole kohdallani tarpeellista.

  Todella kaunis tuo sun banneri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos😍 Pienemmillekin blogeille tää on silti todellakin mahdollinen halvan hinnan vuoksi! :)

   Poista
 9. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! En oo kuullutkaan tuosta Zonerista aiemmin, mutta nyt sen käyttöä on kyllä harkittava ihan vakavasti. On nimittäin niin edullinen hinnaltaan että eihän tätä oikein edes voi sivuuttaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että tästä oli hyötyä😍 Ja niinpä!! :D

   Poista
 10. Kiitos postauksestasi. Ei ole suunnitelmissa. En edes vielä ymmärrä, mikä on domain. Olen blogannut vasta kolme kuukautta ja olen yhä vain digiblondi. Onneksi minulla on mentori. Tällä htekellä vain kirjoittamisen ilo on minulle tärkeää. Ehkä aikanaan tuo domain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, toivottavasti tästä on kuitenkin hyöytyä jos vaikka tulevaisuudessa domain sattuu tulemaan suunnitelmiin! :)

   Poista
 11. Minä olen pitkään miettinyt omaa domainia, mutta olen kuullut ja seurannut vierestäkin huonoja kokemuksia siitä, kuinka bloggerin kautta vanhat lukijat eivät enää löydä perille ja katselukerrat romahtavat. Joskus vielä vaihdan, mutta toistaiseksi en ole uskaltanut. :D Blogiaiheisia postauksia on aina kiva lukea ja ihana tää uusi ulkoasu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähänkin on ratkaisu :) Voi tehdä vaikka niin, että jättää sen blogspot-osoitteen elämään, mutta tekee siitä siirron siihen uuteen domainiin. Näin Bloggerin vanhat lukijat löytävät edelleen samaa kautta perille, mutta myös uusi domain olisi toiminnassa.

   Poista
  2. Joo, mulla on just noin että vanhakin osoite toimii edelleen, se vaan ohjaa sitten tähän uuteen! Ja mulla katselukerrat on vain lisääntyneet hahah :D Kiva kuulla että tykkäsit😍

   Poista
 12. Mun mielestä oma domain on ehdoton bloggaajalle. Listasitkin todella hyviä syitä miksi se kannattaisi olla. Tähän olisi voinut lisätä vielä pohdintaa valitako fi- vai com-päätteinen domain (itsellä on tosin molemmat, kun domainit ovat niin edullisia), sillä itseasiassa silläkin on väliä mm. hakukoneoptimoinnissa :)

  Terkuin,
  Jade // http://jadeyolanda.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi iso plussa blogille! Joo, oma pohdinta ei kauaa kestänyt joten siksi mainitsin tässäkin vaan parilla lauseella :D mutta en tiennytkään että vaikuttaa hakukoneoptimointiin, siitä voisinkin ottaa enemmän selvää! :)

   Poista
 13. Itsellänikin on domain ollut jo ikuisuuden ja totesin sen hyväksi sijoitukseksi. Sun blogin ulkoasu on muutenkin todella kaunis ja oon omani kanssa pienessä kriisissä, sillä en tosiaan tiedä mitä sen kanssa tekisi :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla ja kiitos!😍 Jep, blogin ulkoasu on kyllä niin ikuisuusprojekti hahah :D

   Poista
 14. Oma domain olisi huippu, mutta oon niin peukalo keskellä kämmentä näiden juttujen kanssa että en uskalla lähteä yrittämään kun kuitenkin kaikki postaukset hukkuu yms :DD

  http://simplylovingstyles.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah ei siinä noin käy! :D Mäkin autan mielelläni jos joskus tuutkin siihen päätökseen että haluat oman domainin :)

   Poista