2. adventtiarvonta: Itsenäisyyspäivä ulkomailla

Viime adventin arvonnasta omavalintaiset kuulokkeet voitti Nenna! Paljon onnea ♡ Sinuun otetaan tänään yhteyttä sähköpostitse 🙂 Koodilla  ELLI15  saatte kuitenkin vielä 15% alennuksen Sudiolta, mikäli arpaonni ei tällä kertaa suosinut!
×××

Yhteistyössä Taste of Finland*
* = affiliatelinkki
Tämän adventin luukussa on viikon teeman mukaisesti Suomi-teema! Mä oon aina viettänyt itsenäisyyspäivän Suomessa, lukuunottamatta tämän vuoden itsenäisyyspäivää. Kuten täällä mainitsinkin, mua harmitti niin paljon, että just tänä Suomi100-vuonna asun muualla kuin koti-Suomessa. Ja pakko sanoa, oli se itsenäisyyspäivän fiiliskin täysin erilainen.

Ulkosuomalaisiahan on maailmalla todella paljon ja osa on jo asunut niin kauan ulkomailla, että itsenäisyyspäivästä on tullut vain tavallinen päivä muiden joukossa. Mä olen aina ollut sitä mieltä, että haluan viettää joulut kotona ja mulle oli yhtenä jouluna esimerkiksi vaikea lähteä edes Lappiin viettämään sitä, koska se fiilis ei vaan ole sama. Itsenäisyyspäivä on kuulunut mulle tavallaan samaan pakettiin joulun kanssa ja vaikken mikään älyttömän isänmaallinen olekaan, se on ollut sellainen päivä jonka oon aina halunnut viettää kotona rauhoittuen. Ja nyt kun vietin itsenäisyyspäivän ulkomailla, mun fiilikset vain varmistuivat siitä että ei enää ikinä haha 😀 Samoin en halua koskaan viettää joulua ulkomailla, koska rehellisesti keskiviikon fiilis oli aika kamala enkä halua kokea sitä enää uudelleen.

Toki nyt oli erityinen vuosi juhlavuoden takia, joten ehkä itsenäisyyspäivän vietto ulkomailla ei olisikaan niin paha tulevina vuosina. Mä kuitenkin haaveilen asumisesta ulkomailla pidempäänkin, joten ehkä joskus tulevaisuudessa tämä tilanne voi olla edessä taas uudelleen. Mutta joulusta mä pidän kiinni, sen mä haluan aina viettää Suomessa.

Itsenäisyyspäivän vietto ulkomailla nosti siis mulle aika vahvat fiilikset pintaan. Kuitenkin sain lievitettyä pahinta ikävää meidän Suomi-illan avulla. Kahden suomalaisen kaverin kanssa päätettiin järjestää perinteinen Linnan juhlat -katsomo ja viriteltiinkin ne näkymään telkkarista täällä mun luona. Mulla oli (ja on edelleen) iso kasa Taste of Finlandilta* saatuja herkkuja ja kasasinkin niistä meille herkkupöydän. Mukaan otettiin vielä patonkia ja viinirypäleitä sekä haettiin Ikeasta pipareita ja glögiä.

Äiti toi mulle vierailullaan sinivalkoisen kynttilän ja Suomi-teemaisia servettejä ja Asdasta löysin aika lähellä Suomen sinistä väriä olevia kertakäyttölautasia, jotka auttoivat tunnelman luomisessa. Kynttilöitä tässä mun asunnossa ei saa polttaa, joten se oli puhtaasti vain koristeena hahah. Jalassa mulla oli vielä äidin tekemät sinivalkoiset villasukat ja pakko sanoa, että pääsin itsenäisyyspäivän fiilikseen hyvin. Ehkä jopa liiankin hyvin kun loppuillasta ikävä painoi tosi kovaa. Oli muuten outoa nähdä kolmen kuukauden jälkeen uutiset suomeksi, kun ne siinä juhlien lomassa tulivat! 😀

Kuvista näkeekin mitä kaikkea hyvää meillä oli syötävänä. Erityisesti ruissipsit tekivät kauppansa paremmin kuin hyvin ja haluaisin niitä vain lisää! Harmittaa niin paljon ettei niitä taida saada täältä mistään. Suklaat, glögi ja piparit olivat myös mun omia lemppareita itsenäisyyspäivänä. Ja Aakkoset, koska tuollaisia kunnollisia karkkeja ei täältä saa haha. Jos et muuten vielä ole nähnyt meidän maisteluvideota suomalaisista ja belgialaisista herkuista, voit katsoa sen täältä.
Tiivistettynä saatiin aikaiseksi mun mielestä ihana suomalainen fiilis itsenäisyyspäiväksi, mutta silti se oli mulle henkilökohtaisesti aika rankka päivä. Enkä mielellään koe sitä enää uudelleen, vaikka meillä olikin mukana tosi paljon koti-ikävää helpottavia elementtejä.

Tiedän, että mun blogia lukee myös moni ulkosuomalainen ja tämän adventin luukussa on ajateltu erityisesti teitä ♡ Taste of Finland* nimittäin lanseerasi juuri uuden pelkän karkkilaatikon Bunnyn* ja saan kunnian arpoa sellaisen yhdelle teistä! Sen sisältö helpottaa varmasti Suomi-ikävää ulkomailla ja pelastaa herkkuhampaan kolotuksen ihan Suomessakin. Arvontaan voi siis osallistua niin Suomesta kuin ulkomailta.
Arvonnan säännöt ovat todella yksinkertaiset:
× Jätä kommenttiin toimiva sähköpostiosoitteesi, jotta saan sinuun yhteyden mahdollisen voiton sattuessa kohdalle.
× Osallistumisaikaa on seuraavan perjantain eli 15.12. loppuun asti.
Onnea arvontaan ♡

×××
Arvontaan osallistuminen ei edellytä lukijaksi liittymistä, mutta halutessasi voit sen tehdä Bloggerin tai Bloglovinin kautta 🙂

Lue myös

Tuntematon sotilas
Joulufaktoja minusta

Kommentoi