10 kuvaa Pietarista: Kurkkaus ensimmäiseen Venäjän reissuun

Hyvää torstaita! Tänään mä haluan vähän palata viime viikon reissun fiiliksiin ja päätin avata teillekin matkaa hieman. Kyseessä oli tosiaan mun ensimmäinen kerta Venäjällä, ja mä haluaisin jo takaisin! Seurasitteko matkaa muuten Instagramin ja Snapchatin avulla? Niiden kautta näki sitä meidän reissua varmasti parhaiten sekä tietysti lähes reaaliaikaisesti.

Palataan myöhemmin varsinaisiin reissukuviin ja syvempiin tunnelmiin, mutta tässä siis 10 kuvaa Pietarista puhelimella napattuna sekä lyhyet höpötykset niiden takaa.

 

1.

Ensivaikutelma Pietarista: paljon kultaa kaikkialla! Ja hei miettikää, aikoinaan kaikki kultaukset ovat olleet aitoja. Rakennukset Pietarissa olivat todella upeita ja mä ainakin tykkään venäläisestä arkkitehtuurista juuri sen mahtipontisuuden vuoksi. Kaiken tärkeän pitää olla näyttävää ja kaunista, mutta toki Pietaristakin löytyy myös se toinen ääripää.

 

2.

Myös katumaalauksia näkyi paljon, ja mun mielestä ne olivat tosi kauniita! Suomessakin saisi mun puolesta olla ehdottomasti enemmän ;D

 

3.

Me vietettiin melko paljon aikaa Pietarin hotellin viereisessä pubissa. Siellä oli valtava valikoima erikoisoluita, joista itse en tosin tiennyt mitään. Henkilökunta oli tosi huippua ja saatiin jopa jättää oma tervehdys viimeisenä iltana seinällä olevalle liitutaululle! 😀

 

4.

Yksi reissun kohokohtia oli vierailu Iisakin kirkolla. Siellä käytiin heti maanantaina ja kiivettiin jopa ylös katselemaan maisemia. Mä tykkään tosi paljon katsella maisemia korkealta, joten toi oli just täydellinen paikka mulle. Ja nuo näkymät olivat ihan mielettömät!

 

5.

Haha, näitä autokahviloita näkyi Pietarin keskustassa aika paljon! Mun mielestä nuo olivat tosi hauskoja ja varmasti myös halpa bisnesidea. Siitä en tiedä, miten hyvää tuollainen kahvi on, kun ei tullut testattua haha…

 

6.

Tämä kuva on meidän viimeiseltä illalliselta. Vikana iltana käytiin baletissa ja sen jälkeen päädyttiin syömään vähän hienompaan paikkaan, panoramaravintola La Vueen. Sieltä oli mielettömät näkymät ja nähtiin jopa ilotulitukset tuolta! Ne todellakin kruunasivat vikan illan.

 

7.

Venäjällä oli jo täysi syksy ♡ Okei, on se nytkin Suomessakin, mutta lähdön aikaan mun mielestä Suomessa ei vielä ollut täysi väriloisto käynnissä. Tuolla syksy tuntui olevan jo hiukan pidemmällä.

 

8.

Reissuviikosta me vietettiin kaksi yötä Kuokkalassa Terijoella, ja sieltä läheltä majoituspaikkaa löydettiin tällainen kaunis ranta. Harmittaa vähän, että ehdittiin olla siellä vain niin vähän aikaa, mutta se pienikin hetki oli tosi jees. Vettä näkyi silmän kantamattomiin ja sielu todellakin lepäsi.

 

9.

Ja tosiaan se baletti. Mä olen ollut kerran aiemmin baletissa Englannissa, mutta ei pettänyt tämä Venäjänkään baletti. Mä tosin luulin, että kyseessä olisi ollut virallisempi tilaisuus, mutta aika rennolla meiningillä tuolla mentiin. Tuo baletti oli Joutsenlampi ja oli ihana muistella sen tarinaa lapsuudesta.

 

10.

Viimeinen aamu, lauantaiaamu aukesi niin kauniina. Pietari näytti superkauniilta auringonnousun aikaan ja kaikki, ihmiset ja rakennukset, tuntuivat olevan täysin loistossaan. Tuo aamu kuvasti täydellisesti koko reissua, ja päällimmäisenä tuosta jäikin mieleen sanat kaunis, utuinen, onnellinen ja haikea ♡

 

10 kuvaa Pietarista – Oletko sä koskaan käynyt Pietarissa?

 


×××
Liityithän jo lukijaksi Bloglovinin tai Blogit.fi -sivun kautta?

 
 
 
 
 
 


LUE MYÖS NÄMÄ

× Gondoliajelu Venetsiassa: Romanttisestakin kohteesta löytyy karu puoli
× Burano – Värikkäiden talojen paratiisi lähellä Venetsiaa
× Venetsia: Millainen oli mun ensikosketus Italiaan?
 

Lue myös

Asu täynnä murrettuja syysvärejä
Syksy saapui kotiin

Kommentoi